Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Peter Lang er atter bedste danske blandt 49erne.Kapsejlads
Allan Nørregaard og Peter Lang er atter bedste danske blandt 49erne. Arkivfoto

Fin dansk 49er-indsats

De indledende EM-sejladser er overstået. Alle fem danske besætninger er blandt de 25 bedste, som fra i morgen skal sejle om at komme med i lørdagens medal race. Allan Nørregaard og Peter Lang nr. 4.

 

Af Troels Lykke |

Det blev til to sejladser på tredjedagen af EM i 49er-klassen, som bliver afholdt i Gdynia, Polen.

Og med de foreløbige resultater ser det ud til, at alle fem danske besætninger skal sejle med de næste dage i kampen om en placering mellem de ti bedste, som skal afgøre EM-medaljerne mellem sig, skriver Sejlunionen.

Ikke godt nok

Allerede efter gårsdagens sejladser så det fornuftigt ud for de danske sejlere. Dog manglede lige Peter Krüger og Nicolai Thorsell at snige sig ind blandt de 25 bedste, som sejler videre de næste dage. Det formåede de med en sjette- og en ottendeplads i dag.

”Ærlig talt, så har vi ikke gjort det godt nok. Men vi sejlede os lidt op i går, men vi var bevidste om, at det ville kræve gode resultater i dag, så det lagde lidt et pres på. Men vi var utroligt fokuserede, og faktisk runder vi i begge sejladser topmærket som første båd. Desværre kæntrer vi ved bundmærket i første sejlads, så nogle af de andre både kommer forbi, men en ottendeplads er acceptabel,” lyder det fra Nicolai Thorsell, som blæser til angreb de næste par dage.

Det handler ikke om held

Den unge besætning med Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen har imponeret med deres sejladser under dette EM, og de er også selv ganske tilfredse med udfaldet af dagene i Polen.

”Det har været kendetegnende for det her stævne, at vi har sejlet mange gode sejladser. Vi sidder med fornemmelsen af, at vi har sejlet os til at deltage i finalesejladserne. Vi er ikke med, fordi vi har været heldige. Det har været et godt stævne for os, vi er godt med i alle situationer, og vi har god fart i båden,” siger Niels Joachim Gormsen.

Tæt på førstepladsen

Inden dagens sejladser havde Allan Nørregarrd og Peter Lang lagt sig på tredjepladsen på grund af en godtgørelse for deres protestsituation, da de i går blev sejlet ned af en tysk båd.

Og de fortsatte den flotte stime med en førsteplads i onsdagens første sejlads, mens det blev en placering som nummer 11 i den sidste. Der er dog kun ganske få point til førstepladsen, som indtages af en italiensk besætning.

Yderste mandat

Toft-brødrene ligger efter de foreløbige resultater yderst i svinget, men hvis ikke der sker det store i protestlokalet, som danskerne for første dag under EM ikke har befundet sig i, kan alle fem danske både altså glæde sig til at skulle sejle med blandt de 25 bedste besætninger i Europa.

Samlede danske resultater efter Dag 3:

4. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub) – 40,6 p.

12. Jonas Warrer (Kaløvig Bådelaug) og Søren Hansen (Århus sejlklub) – 67,1 p.

21. Niels Joachim Gormsen (Yachtklubben Furesøen) og Anders Thomsen (KDY) – 96 p.

22. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug/KDY) og Nicolai Thorsell (KDY) – 99 p.

24. Emil Toft (Skive Sejlklub) og Simon Toft (Skive Sejlklub) – 101 p.

content-loader
content-loader
content-loader