Gå til hoved-indhold
Warrer har kedelig erfaring med sin mast, her fra Qingdao ved finalen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Warrer har kedelig erfaring med sin mast, her fra Qingdao ved finalen. Foto: Troels Lykke

Warrer i deja vu - brækker atter masten

49er EM i Polen var med dansk drama, da Nørregaard og Lang sejles ned og Warrer og Hansen brækker en del af masten. Træner Peter Hansen er alligevel tilfreds med dagen. Se video fra sejladserne.

Af Troels Lykke |

Fire ud af fem danske besætninger til 49er EM i Polen har forbedret deres placering i forhold til gårsdagens sejladser. Men det betyder ikke, at det er foregået uden drama. Igen i dag har de danske sejlere brugt tid i protestlokalet efter syvende og sidste sejlads.

Sejlet ned

Allan Nørregaard og Peter Lang blev nemlig sejlet ned af en tysk båd i det regnfulde Gdynia, og kunne ikke gøre den sidste sejlads færdig.

”Der var rigtig meget vind på vandet i dag, så vi sejlede virkelig hurtigt. Derfor kunne det også være gået rigtig galt, da vi ramte den tyske båd. Vi fik heldigvis ramt dem på langs i stedet for lige på, ellers havde det set skidt ud”, fortæller Allan Nørregaard om dagens voldsomme oplevelse.

Den danske besætning fik dog juryens ord for, at de ikke havde ansvaret, og derfor ser det ganske lyst ud for dem, når man kigger på de samlede resultater efter dag to på vandet.  

Knækket mast til Warrer

Også Jonas Warrer og Søren Hansen havde en svær dag på vandet. Stævnets femte sejlads gav dog en fornem førsteplads, men i den syvende havarerede båden og vel nærmest som et deja vu fra OL i Kina brækkede en del af masten, så Warrer og Hansen ikke kunne færdiggøre sejladsen.

Ungdommen gør det godt

Til gengæld har de to unge herrer, Niels Gormsen og Anders Thomsen, haft en rigtig fornuftig dag med blandt andet en første- og en sjetteplads. Og det glæder træner Peter Hansen.

”Jeg er ikke overrasket over, at de rutinerede sejlere gør det godt. Men de to unge har virkelig vist klassen. Vi vidste, at de har et stort talent, men de bliver bedre og bedre og laver færre fejl, så det er rigtig flot af dem,” lyder Peter Hansens vurdering.

Fire i top 25

Brødrene Simon og Emil Toft har igen haft en lidt blandet dag på vandet, men det blev dog blandt andet til en anden- og en sjetteplads.

De har dermed sejlet sig ind i top 25, og da det netop er de 25 bedst placerede besætninger, som efter morgendagens sejladser skal afgøre det mellem sig, er det vigtigt med så mange gode sejladser som muligt.

Faktisk ligger fire ud af fem danske både i top 25, mens Peter Krüger og Nicolai Thorsell har placeret sig som nummer 34 efter blandet andet en anden- og en sjetteplads i dagens sejladser.

Stadig hårdt for danskerne

Det er altså ikke umuligt at få alle danske besætninger med i den bedre del af feltet, og træner Peter Hansen ser frem til, at feltet bliver minimeret en smule.

I de indledende sejladser er bådene nemlig kun delt op i to grupper mod normalt tre, og det betyder 45 både i hver gruppe. Det giver trafik, og det er indtil videre gået en del ud over danskerne.

”Efter i dag er jeg rigtig godt tilfreds. Men jeg synes stadig, vi har det lidt svært. Vi bliver sejlet ned og har havari, og alligevel laver vi gode resultater. Men Toft-brødrene har været særligt uheldige de første dage, og det er primært fordi, der er flere både med i feltet end normalt. Og nogle af dem har altså et væsentligt lavere niveau end danskerne. Men efter i morgen er de siet fra, så det gælder for os om at få Peter Krüger og Nicolai Thorsell med i top 25 og ellers at konsolidere de placeringer, vi allerede har,” lyder det fra Peter Hansen.

Samlede danske resultater efter Dag 2:

6. Jonas Warrer (Kaløvig Bådelaug) og Søren Hansen (Århus sejlklub) – 40,8 p.

17. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub) – 66 p.

*Dette er et foreløbigt resultat, inden dagens protest faldt ud til danskernes fordel. Ved opdatering vil danskerne ligge i top fem

21. Niels Joachim Gormsen (Yachtklubben Furesøen) og Anders Thomsen (KDY) – 72 p.

25. Emil Toft (Skive Sejlklub) og Simon Toft (Skive Sejlklub) – 76 p.

34. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug/KDY) og Nicolai Thorsell (KDY) – 85 p. 

Officielle hjemmeside www.49ereuropeans.org

Video fra sejladserne på www.olympicsailing.blip.tv

content-loader
content-loader
content-loader