Gå til hoved-indhold
Yngling DEN 199Kapsejlads
Efter at Lukas Lier har overtaget rorpinden i DEN 199, er der kommet fart i båden. Foto: Peter Søgaard, KDY.

VM-udtagelse for Yngling

KDY i Rungsted var i weekenden vært for mere end 300 unge sejlere til Altraplan Cup. For Ynglingenes vedkommende var sejladsen en VM-udtagelse.

Af katrine bertelsen |

Også i Rungsted var weekenden præget af vind fra skiftende retninger. Yngling DEN 199 med Lucas Lier, Emil Max Møller og Konrad Floryan fra Hellerup Sejlklub fulgte op på sæsonens gode resultater med en 1. plads. blandt 12 deltagende både.

Konrad Floryan fortæller.

“Vi havde svag vind fra morgenstunden, og meget skiftende vindretninger. Der blev sejlet læns på krydsbenet og omvendt. Vi vandt på at sejle på trykkene og se hvordan vinden opførte sig/sprang, ved at se på bådene der lå foran.” (Feva og 405).

Fok uden agterlig

“Søndagsvejret havde svag, men stabil vind dagen igennem. Da vi ligger i den tunge ende af vægtskålen, og mange af bådene sejler samme højde som os, holdt vi et særligt øje på vores konkurrenter 202 og 203, og lå og sejlede lidt matchrace med dem. I nærsituationerne gik vores båd dog lidt højere og hurtigere, måske fordi fokken var uden agterlig.” Slutter Konrad Floryan.

Besætningen vandt med 1 point foran nummer 2, og 3.-5. pladsen lå á point. Samlet set ligger besætningen godt, og har en chance for at blive udtaget til VM.

Årets næstsidste VM-udtagelsesstævne bliver i weekenden d. 12.-13. juni på Arresø.

Se resultatlisten her. http://www.youthregatta.dk

content-loader
content-loader
content-loader