Gå til hoved-indhold
74 Drager kæmper i Douarnenez, hvor danskerne Theis Palm, Lars Jensen, Martin Leifelt og Poul Richard Høj Jensen er med.Kapsejlads
74 Drager kæmper i Douarnenez, hvor danskerne Theis Palm, Lars Jensen, Martin Leifelt og Poul Richard Høj Jensen er med.

Dragerne i verdens bedste farvand til kapsejlads

Det siger gast Martin Leifelt. Han dyster lige nu blandt 74 Drager i Douarnenez ved Atlanterhavet i Frankrig – 2000 km fra Danmark. Fire danske sejlere deltager i stævnet, der slutter i morgen. Læs også om russisk forberedelse.

 

 

 

Af Troels Lykke |

27-årige økonomistuderende Martin Leifelt gaster i disse dage for den russiske forretningskvinde Olga White.

Det går ikke specielt godt for Leifelts hold, da de løb ind i en tyvstart i Douarnenez, hvor 74 Drager fra Europa deltager. Lige nu er RUS 69 på en 45. plads.

Stævnet føres af tyskeren Thomas Müller, mens dansk/englænderen Poul Richard Høj Jensen med Lars Jensen om bord ligger på en foreløbig 8. plads.

Verdens bedste farvand

To sejladser er sejlet og fem mangler før stævnet slutter på lørdag. Banerne er lange med to sømil til krydsmærket. Stedet, ud til Atlanterhavet, er fremragende at sejle i.

”Stedet er nok verdens bedste sted at sejle kapsejlads i. Her er altid vind og det er altid muligt at komme tilbage, da man ikke bare skal sejle en vej. Vinden er springende og det gør det udfordrende.”

Tidevandet giver strøm på banen, men det ødelægger ikke sejladsen.

”Der er ingen favoritsteder på banen, selvfølgelig skal man passe på med at slå under layline, hvis man skal rundt om mærket,” siger Martin Leifelt, der sejler for Skovshoved Sejlklub.

Russerne træner

Martin Leifelt, der efterhånden har sejlet en del med russiske hold, er imponeret over at russerne klarer sig godt, men han undrer sig ikke.

”For hvis man træner, så kommer heldet, som Paul Elvstrøm vist har sagt det. Vi træner typisk en dag før stævnet går i gang, det er ret banalt, men det virker. Danske hold kommer typisk kun lige før stævnet går i gang.”

Danskerne trænede tidligere

Men faktisk trænede danske Drage-sejlere engang, fortæller Lars Hendriksen, den danske Drage-formand, der ved VM i Hornbæk mødte den ældre, men tidligere OL-medaljetager og verdensmester Åge Birch, et par dage før VM startede.

”Åge sagde til mig: Hvor er alle sejlerne henne, de skulle jo træne. Jeg svarede de står oppe i baren. Jamen træner man ikke mere, da jeg sejlede VM lå jeg en uge før og testede farvandet før starten gik,” forklarer Lars Hendriksen.

www.grandprixpetitnavire.com/fr/dragon.php

content-loader
content-loader
content-loader