Gå til hoved-indhold
35 A-Cats deltog i Tysk mesterskab på Lübeck-bugten. Foto: ycso.deDiverse
35 A-Cats deltog i Tysk mesterskab på Lübeck-bugten. Foto: ycso.de

A-Cat mesterskab med forhindringer

Thomas Paasch har været i Nordtyskland og sejle tysk mesterskab. En beskadiget båd, og en reparation der trak ud, havde nær sat en stopper for festlighederne.

Af katrine bertelsen |

Thomas Paasch skriver til minbaad.dk

I Tyskland har de deres nationale mesterskab i den nordlige del hvert andet år, og logisk nok i den sydlige del de andre år. Sidste år var det så sydligt så det var helt nede på Gardasøen, så i år skulle turen gå til Scharbeutz (ca. 20 km nord for Lübeck).

Der skulle sejles 9 sejladser fredag til søndag, men vejrguderne legede ikke helt med, for fredag var der let men drejende vind, som gjorde det umuligt at få gennemført nogen sejladser.

Ingen båd!

Det var en detalje der passede mig fint, for da jeg ankom hos min bådebygger i Kiel torsdag aften for at hente min båd, der skulle repareres efter en mindre skade, lå den stadigvæk på hovedet og var åben ind til honeycomb’en.

Han mente godt han kunne nå at lægge kulfiber på og få den færdig til næste morgen, hvor han så ville levere den i Scharbeutz. En telefonsamtale fredag morgen afslørede at jeg ikke havde nogen båd at sejle i :-(

Jeg tog til Kiel igen og hjalp til med at få båden færdig, og mens jeg lidt desillusioneret sad og spiste aftensmad, fik jeg den ”glædelige nyhed” fra Rasmus, at der ikke var blevet gennemført nogen sejladser. Op tidligt næste morgen, file og slibe lidt, pakke båd og af sted til Scharbeutz – igen.

Perfekt sejlvejr

Vi fik to dage med perfekt sejlvejr. 5-8 m/s, lange bølger og høj solskin. Syv sejladser blev gennemført, og ikke overraskende var den regerende europamester Bob Baier med i kampen om guldet, men det var nu hollandske Sjoerd Hoekstra der snuppede det foran næsen af ham med en perfekt søndag – tre prikker.

Fra dansk side holdt vi os lidt mere tilbage. Lars Schrøder kæmpede en del med sit materiale (måske skulle alle snorene snart skiftes ud?), så han måtte tage til takke med en 33. plads pga. en del DNF’er.

Rasmus Fredsted fik en flot kapsejlads debut på en 15. plads, med en stigende formkurve gennem stævnet.

Og jeg selv tog en 6. plads, 2-3 pladser dårligere end hvad jeg havde håbet på, men alt i alt ok med den manglende træningsindsats.

se resultatlisten her: www.ycso.de

content-loader
content-loader
content-loader