Gå til hoved-indhold
DN-isbåd på Arresø lørdag 2. januar 2010.Kapsejlads
DN-isbåde på Arresø 2. januar 2010. Foto: Dan Petersen

Isbåde venter på politiet

I weekenden er der mesterskab i DN-Isbåd på Arresø, men tilladelse mangler fra politiet. Christian Jensen vinder, lyder det fra sejler.

Af Troels Lykke |

Det er gode tider for isbåde-sejlerne. Det fryser og isen er glat de fleste steder og godt tyk.

Men pressen interesserer sig meget for istykkelser og nu skal DN-isbåde-sejlerne afvente en tilladelse fra politiet om at sejle i weekenden på Arresø, hvor der forventes op mod 50 både.

Formand for DN-isklubben Daniel Hansen fra Virum har allerede aflyst stævnet overfor de udenlandske sejlere, da han ikke kan garantere, at politiets sejltilladelse er på plads før starten går kl. 12 i morgen lørdag.

For meget pressedækning

"Det har ikke været et problem før med tilladelser fra politiet, men der har været meget presse i år om istykkelser, men jeg håber på at det går i orden så vi kan sejle. Vi gjorde det allerede forleden hvor isen var 8 centimter tyk, nu er den vel snart 20 centimeter," siger den aktive 61-årige Dan W. Petersen.

Der er lovet frisk vind og dermed kan isbådene sejle op til 120 km/timen, fortæller isbåde-sejleren.

"Isen på Arresø er fin glat, da der ikke var krusninger, da isen frøs til, men jeg har hørt, at der skulle være 4 centimeter sne på søen," forklarer han.

Og hvis I må sejle i weekenden, hvem vinder så?

"Det gør (Farr 40-sejleren, red.) Christian Jensen, han har god fart og Hans Ebler bliver nummer to,"mener Dan Petersen.

www.icesailing.dk

content-loader
content-loader
content-loader