Gå til hoved-indhold
Sådan så Onsevig HavnHavne
Sådan så Onsevig Havn. Foto: onsevighavn.dk

Onsevig Havn er nyrenoveret

Den lille idylliske havn på toppen af Nordvestlolland er renoveret for 4,5 millioner. Hovedparten er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-kinney Møllers fond til almene Formål. Nu er havnen grøn og får det Blå Flag.

Af Troels Lykke |

Renoveringen af Onsevig Havn omfatter nye faciliteter for havnens gæster, havnen er blevet en grøn havn og har her i maj 2010 modtaget det blå flag.

Den lille privatejet Onsevig Havn, har gennemgået en større ansigtsløftning efter at den blev alvorligt skadet efter stormfloden i november 2006.

Og havnen er nu klar til at modtage gæstesejlere med helt nye faciliteter, der er lavet nye moler, ny strøm på havnen, flere griller pladser, sauna, nye badebroer og grillhus osv. og inden sommerferien vil sanitetsforholdene ligeledes være nyrenoveret.

Var alvorligt skadet

Havnen var alvorligt skadet og med en større donation på 2,5 mill. kroner lykkedes det yderligere at skaffe midler fra Landdisrtiktsmidlerne Midler fra FAG Sjælland og LAG Lolland) og Lokale og anlægsfonden, fortæller H-båds-sejleren Peter Dan Petersen fra området.

Det har været en gennemgribende renovering hvor alle områder er opdateret, der er lagt vægt på at de der besøger havnen skal være glade, hvorfor disse elementer er tænkt ind i alle tiltag, om det så er en sauna til vinterbadere der fra denne kan nyde udsigten ud over bugten så er det etableret.

I 2009 blev Onsevig Klimapark etableret, Klimaparken omfatter offshore vindenergi, bølge testanlæg, algedyrkning til fremstilling af biofuel på havnens arealer samt klimatilpassede diger.

I 2009 var temaet ”Produktion af Alger” i 2010 er hovedtemaet ”bølge energi” hvor verdens første bølgeanlæg for el-produktion bliver kombineret med påbyggede vindmøller.

Miljøvenlig havn

For at understøtte klimatiltagene er der under renoveringen taget hensyn til at havnen skal være en sikker og miljøvenlig havn, ny miljøstation, ny miljøvenlig bedding med opsamling af forurenet spildevand osv., fortæller Peter Dan Petersen.

For at fuldende klimaparkens udstilling har beboere fra fiskerlejet lavet et lille museum, under temaet ”Fiskerlejet i fortid, nutid og fremtid” udstillingen åbnes i juni 2010 i et af tidligere garnhus.

Sådan så Onsevig Havn ud før renoveringen. Foto: onsevighavn.dk

www.onsevighavn.dk

content-loader
content-loader
content-loader