Gå til hoved-indhold
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Schmidt Gramkov ved Nordisk Mesterskab i Finland. Fotograf: Erik LånteenmakìKapsejlads
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Schmidt Gramkov ved Nordisk Mesterskab i Finland. Fotograf: Erik Lånteenmakì

OL-matchraceteam viser gode takter op til VM

De seneste tre uger har Team Meldgaard hentet medaljer. Og trods skader er teamet i en god stime til optakten til VM i Newport, sidst i september. Se video-dagbog.

Af katrine bertelsen |

Det danske Olympiske kvindelige matchraceteam er på en verdensomspændende tur i denne tid. På 6 uger sejler de 6 stævner, der slutter med VM i Newport, Rhode Island i USA.

”Ja, det er en lang tur vi er på, men det intensive program gør at vi 100% kan fokusere på vores sejlsport”, siger skipper Lotte Meldgaard, der til dagligt arbejder i COWI.

Første stop på turen var et weekendstævne i Karlskrona, hvor teamet vandt guld. Herefter gik turen videre til Helsinki d. 27.-29. august, hvor det Nordiske Mesterskab blev afholdt.

NM-sølv

Her formåede teamet at sejle sig fint ind i finalen, som de desværre tabte til lokale finske besætning Lehtinen. Teamet fik dermed en flot sølvmedalje ved dette mesterskab.

Første uge af september drog teamet videre til Lago di Ledro i Italien, hvor de sejlede et Grade 1 stævne. Her formåede teamet at håndtere det taktisk udfordrende sted i bedste stil og vandt dermed guld.

Ørum er skadet

Ud over skipper Lotte Meldgaard består teamet fra Kongelig Dansk Yachtklub af midtergast og taktiker Susanne Boidin, med til alle stævner. Forgast og trimmer ved de to seneste stævner var Tina Schmidt Gramkov. Helle Ørum Nielsen, der er teamets forgast er grundet skade nødsaget til at holde pause.

”Det er rigtig ærgerligt at Helle er skadet, for det er utroligt vigtigt at være et fast sammensejlet team. På den anden side får vi også noget nyt input fra de højt kvalificerede gæstegaster vi har med i stedet, og det bidrager til yderligere udvikling”, udtaler Lotte Meldgaard.

De kommende tre uger opholder teamet sig i USA, hvor der skal sejles endnu et Grade 1 stævne i Sheboygan nord for Chicago, en international træningslejr i Marblehead og til slut VM i Newport.

Videodagbog

Teamet kan følges med daglige nyheder på www.matchraceteam.dk samt på facebookgruppen ”matchraceteam.dk”. Teamet har som noget nyt tilføjet videodagbøger til hjemmesiden. Se dem her

content-loader
content-loader
content-loader