Gå til hoved-indhold
Vejrudsigten for lørdagens sejlads lover 10-15 knob og solskin, mon ikke det er dansker vejr ved Contender-VM, skriver Henning.Kapsejlads
Vejrudsigten for lørdagens sejlads lover 10-15 knob og solskin, mon ikke det er dansker vejr ved Contender-VM, skriver Henning.

Contender VM kører down under med to danskere

Andrea Bonezzi med 7 gange VM-guld man skal slå, hvis man vil være Contender verdesmester, han har lavet en 1. og en 2. plads, fortæller Henning Wermuth, der sejler med. Opdatering 9.50 med ekstra beretning fra lørdagens sejladser.

Af Troels Lykke |

Henning Wermuth skriver fra Australien, fredag:

Vi har hjemme fra fået tips om at man i søbrise skulle starte i læ ende af startlinien, gå ud på bagbord fløj, og så var den hjemme.

Da dagens vejrudsigt kunne tyde på søbrise prøvede jeg denne taktik, men det virkede ikke i første sejlads.

Der var helt klar fordel ved at gå til højre, søbrisen slog aldrig helt igennem, der var små vindspring på 15 grader, også med skift i vindstyrke. Klog af skade startede jeg anden sejlads i styrbord enden af linie og vendte hurtigt til bagbord hals.

Det var noget bedre, men ikke helt godt, det ser ud til at man skal holde sig til midten af banen, så det vil vi prøve i de kommende sejladser.

Ikke helt Lars' dag

Det var ikke helt Lars' dag, har havde problemer med sit fald og kom først ud til straten i sidste øjeblik og derfra gik det kun galt, nu har han skíftet fald og håber på bedre held fremover.

Man skulle tro at pjerot har flyttet sit sminkerum til herre toilettet her, vi er alle sminket hvide med zink salve før vi går på vandet.

Det er stadigt Andrea Bonezzi (7xVM) man skal slå hvis man vil være Contender verdesmester, han har lavet en 1. og en 2. plads.

Vi danskere holder os lidt tilbage

Samlet toer er Tyskeren Christoph Homeier, med placeringer som 5 og 1. Vi Danskere holder os lidt tilbage, Henning har lavet 35 og 25, Lars er blevet 48 og 39, vi håber at fremgangen kan holde.

Vejrudsigten for lørdagens sejlads lover 10-15 knob og solskin, mon ikke det er dansker vejr.

Hennings beretning lørdag:

Det blev til en lille fremgang for de danske deltagere ved Contender VM i Brisbane.

Dommerne havde i dag valgt at anvende det alternative sejlads områrde lidt sydligere en hvor vi ellers har sejlet, vi har ikke tidligere sejlet her, men forholdene er næsten som i område 1, hor sejladserne om Australsk mesterskab og de to første VM sejladser blev afviklet.

Dommerne var så venlige at bekendtgøre deres vindthek, 1½ time var vinden 45 grader og 4 knob, en ½ time før start var den drejet til110 grader ogøget til 12 knob, tidevandet toppede mellem dagens to sejladser.

Efter disse opservationer, og med Søren Adreasens råd in mind, valgte jeg at starte i læ enden af linien, men ikke at forstætte helt til layline, jeg rundede topmærket omkring nummer 15.

Skæreside ikke min favorit

Men skæresiderne er ikke lige min farvorit, jeg kan ikke bruge alderen som undskyldning, 1/3 af feltet er mænd over 50 lige som jeg selv, måske kan erfaringen bruges, efter kun tre år i klassen er jeg en af de nye, mange har sejlet Contender i over 20 år, der er to deltagere her som også var med til VM i 1973 her i Brisbane, de kan stadigt blande sig i midten af feltet.

VM føres stadigt af italieneren Andrae Bonezzi, med Australieren Jono Neate på anden pladsen. Henning er rykket op som nummer 25, efter 22. og 24. pladser i dagens sejladser. Lars er nu nummer 39 efter 31. og 39. plads i dagens sejladser.

Stævnet fortsætter med to sejldser i morgen søndag.

Hilsen Lars og Henning

www.contenderworlds2010.com

content-loader
content-loader
content-loader