Gå til hoved-indhold
Maiken sejlede med Ben Ainslies handske under EM i 2009. Det gav ikke held dengang. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Maiken sejlede med Ben Ainslies handske under EM i 2009. Det gav ikke held dengang. Foto: Troels Lykke

Maiken tæt på EM-bronze

Med placeringerne 3 og 6 i dag sejlede Laser Radial-sejleren Maiken Schütt sig igen op ved EM i Estland og indtager nu fjerdepladsen-

Af Troels Lykke |

Efter et lille placeringsmæssigt dyk i går var den danske sejler Maiken Schütt i dag igen med fremme i fronten ved Laser Radial EM.

På vandet ud for Estlands hovedstad Tallinn sejlede hun en 3. og 6. plads i hus, hvilket nu rækker til den samlede 4. plads bare otte point fra bronzen.

Dagens sejladser var de sidste i de indledende grupper. I morgen og fredag er der planlagt i alt fire sejladser, hvor de 40 bedst placerede både dyster direkte mod hinanden.

"Maiken har et rigtigt godt udgangspunkt at gå ind til de sidste fire sejladser med. Hun har kun et dårligt resultat, som alligevel ikke tæller med, så det kunne ikke rigtigt være meget bedre," lyder analysen fra træner Ditte Juul.

Få fejl belønnes
Ifølge træneren er det lave antal af fejl en vigtig årsag til den nuværende placering. ”

"Hun har gjort det enkelt og bare møffet sig fremad. Men det bedste er næsten, at hun har en god fornemmelse for tingene og en god forståelse for, hvad der sker. Når man kombinerer det med god fart i båden, så er hun også i stand til at sejle sig op, hvis det er," forklarer Ditte Juul.

Sidste års danske EM-bronzevinder, Alberte Holm Lindberg, er nummer 14, mens Sarah Gunni indtager 19. pladsen.

Gunni sejler samtidig med om EM for sejlere under 21 år. I dette klassement tabte Gunni en lille smule terræn i dag og ligger nu nr. 5 med otte point til tredjepladsen.

I front for EM er Tina Mihelic fra Kroatien i en klasse for sig. Ud af de nuværende otte sejladser har hun vundet de fire og har kun i en sejlads ikke været med blandt de tre bedst.

Hun har nu et komfortabelt 18 points forspring til nr. 2 Charlotte Dobson fra England, der til gengæld kun har et point ned til Belgiens Evi van Acker.

Hos herrerne i Laser-klassen blev det også til to sejladser i dag. Bedste dansker er Mads Bendix som nr. 66, mens Thorbjørn Schierup er nr. 76.

Der er planlagt to sejladser torsdag og yderligere to fredag før den nye europamester kan kåres.

Følg de danske sejlere i Estland: www.sejlsport.dk/Direkte

www.laser2010tallinn.eu/web/

content-loader
content-loader
content-loader