Gå til hoved-indhold
Godt ser det ud. Herligt med lidt sommer-sejladsbilleder i den mørke tid. Fotos: Fiona BrownKapsejlads
Godt ser det ud. Herligt med lidt sommer-sejladsbilleder i den mørke tid. Fotos: Fiona Brown

Der er nu noget over Quarter Ton Class

Ricky Hansen er til retro. Han har fundet billeder fra Coutts Quarter Ton Class stævne i juni. "Helt ærligt, der er noget lækkert over designet på de gamle IOR racerbåde," siger jyden. Se billeder.

Af katrine bertelsen |

Ricky Hansen er faldet over nogle dejlige sejlerbilleder taget af den begavede britiske fotograf Fiona Brown. Stævnet var for Quarter Ton Class i Cowes i England i sommer.

Ricky skriver:

Selvfølgelig er der nu mange der stamper i broen og siger, at Quarter Tonnerne var grimme, brede og havde opstoppersnude og, at en Ylva eller BB 10 Meter er det ypperste.

De to ovennævnte kan vi alle vel blive enige om, at de er klassisk kønne sejlbåde, som enhver rigtig mand gerne vil eje, hvis han selv skulle bestemme.

Rigtige mænd er nemlige ligeglade med ståhøjde og komfur.

Men der er et eller andet fedt racingagtigt over IOR racerne fra 80´erne, og Fiona Browns billeder viser fede sejlerbilleder med brede sejlbåde med et flot hækdesign, og ikke mindst de lange sorte ruder, som X Yachts langt om længe er gået tilbage til på deres nyeste cruiser XP 38.

At disse racere i sin tid også lagde bundstokken og plug til alverdens standardkølbåde sidenhen er vel en dimension, vi slet ikke har idag. Alle nye familiesejlbåde under 30 fod bliver idag designet uden om et køleskab og et komfur.

Måske kommer disse udgydelser også fordi, at jeg er ved at blive gammel (født i 1968), og synes at alt var bedre i gamle dage, men det var da kønnere end lodret krydserstævn med knækspant og lodret hæk.

Og at jeg selv sejler i Spækhugger, har jo altså intet med design at gøre! Der er kun en ting at sige her, – det er bådfart.

Se mange flere billeder af Fiona Brown her:www.fionabrown.phanfare.com

content-loader
content-loader
content-loader