Gå til hoved-indhold
Den sydafrikanske yacht på grund ved Somalias kyst.Tur
Den sydafrikanske yacht på grund ved Somalias kyst.

Pirater kaprer lystyacht

Somaliske pirater har kapret en sydafrikansk lystyacht med tre besætningsmedlemmer om bord. Yachtens skipper nægtede at tage med i land, og blev efterladt om bord.

Af katrine bertelsen |

En sydafrikansk lystyacht med tre besætningsmedlemmer om bord, blev i weekenden kapret ud for Somalias kyst. To af besætningsmedlemmerne blev tvunget med i land, mens skipper der, nægtede at samarbejde med piraterne, blev efterladt om bord.

EU Navfor blev opmærksom på yachten, da den sejlede meget tæt på den somaliske kyst. Yachten blev prajet gentagne gange, men alle opkald forblev ubesvarede, og da et boardinghold fra et spansk krigsskib nærmede sig lystyachten, blev de beskudt.

Det spanske krigsskib FS Floreal blev i nærheden af yachten, og tidligt søndag morgen gik lystyachten på grund tæt på kysten.

Efter grundstødningen forsøgte piraterne at tvinge besætningen med sig i land, men skipperen nægtede at følge med, hvorefter han blev efterladt om bord af piraterne, der tog de to andre besætningsmedlemmer med i land.

Kort efter at piraterne havde forladt lystyachten, blev skipperen reddet i sikkerhed af den spanske marine. Skipperen er nu overført til de Sydafrikanske myndigheder i Mombasa, Kenya.

Hvor de sidste to besætningsmedlemmer, der blev taget med i land, befinder sig er stadig uvist, men EU NAVFOR fortsætter med at overvåge situationen.

Kilde: www.eunavfor.eu

content-loader
content-loader
content-loader