Gå til hoved-indhold
En triumferende Anne Line Lyngsø med Dannebrog i toppen af masten, på vej i havn, som ungdoms-europamester i Europajolle.Kapsejlads
En triumferende Anne Line Lyngsø med Dannebrog i toppen af masten, på vej i havn, som ungdoms-europamester i Europajolle.

Dansk ungdoms EM-champion i Europajolle

Anne Line Lyngsø Thomsen fra Egå Sejlklub, vandt Youth Europeans for Europajoller.

Af katrine bertelsen |

17-årige Anne-Line Lyngsø Thomsen fra Egå Sejlklub vandt overbevisende EM guld foran 81 øvrige deltagere.

Anne-Line beherskede hjemmebanen suverænt og kunne da også på hver af de 5 sejldage se sit navn som nr. 1 på resultatlisten.

Det kunne hun også på den afgørende dag, hvor hun blev hårdt presset af sin holdkammerat Anne Julie Foght Schytt fra Horsens Sejlklub, der erobrede sølvet kun 2 point efter.

Bronzemedaljen blev vundet af svenske Julia Gross fra Kungeliga Svenska Segel Selskab.

Anne-Line blev i kåret som ”rookie of the year” under VM i Sverige for 14 dage siden, hvor hun blev nr. 17 overalt. Anne Livbjerg fra Kaløvig Bådelaug vandt bronze.

Der blev også dystet i ungdoms-europamesterskaberne for herrer, og her blev guld og sølv hjemtaget af to spanske besætninger, Albert Codinachs og Juan Calvo med svenske Hampus Appelgren på tredjepladsen.

Bedst placerede danske besætning var også en lokal sejler, nemlig Thobias Hemdorff fra Kaløvig Bådelaug.

Thobias var i øvrigt storfavorit ved U-EM idet han ved VM i Sverige tog en samlet sølv-placering. To tyvstarter ud af de i alt 10 sejladser blev dog straffet hårdt med diskvalifikationer, og det resulterede i en samlet 9. plads ud af i alt 87 besætninger.

Se resultatliste på www.europeyoutheuropeans2010.dk

content-loader
content-loader
content-loader