Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Sejlende nøddeknækker

Ikke mere useriøst America's Cup lige nu. Jakob Johannsen skriver om en superyacht med hybridmotorer, swimmingpool og helikopterlandingsplads. Pris 750 mio. kr?

 

 

 

Af Jakob Johannsen |

Nøddeknækkeren, Tøjklemmen, Strygejernet, Lommekniven etc. Der bliver ingen grænser for øgenavnene, hvis og når Infinitas engang bliver bygget og søsat. Ja, misundelse er en grim ting.

Men helt almindelig er den ikke -  Schöpfer Yacht nye bud på hvordan en rigtig superyacht skal se ud.

Infinitas (som den hedder fordi skrogfaconen ud over alt det andet den ligner også ligner tegnet for ”evighed”) er 91,50 m lang, har en cruising fart på 15 knob og har plads til 16 personer foruden ejeren og det faste mandskab på fire.

Det er E. Kevin Schopfer, der er designer hos Sparkman&Stephens i New York, der har slået de snørklede streger, og fartøjer er nu så detailprojekteret, at det for en kommende ejer blot er et spørgsmål om at skrive på den stiplede linje, så går byggeriet i gang.

Det er nr. 2 spektakulære superyacht, som Schöpfer har begået. Den første var til en russisk oligark, så der skal nok vise sig en køber til Infinitas.

To pools

Det mellemste dæk indeholder meget traditionelt salon og spisestue, men de er adskilt af et delvist overdækket dæk med en pæn stor swimmingpool, der kan overdækkes, hvis man heller vil f.eks. danse end svømme.

Hoveddækket består endvidere af en stor kabys med forrådsrum og frysekapacitet, der er så rummelige, at de 16 gæster ikke behøver sulte på en nonstop tur rundt om jorden.

Helt fremme på det smalle fordæk er der blevet plads til en helikopterplatform.

Mellemdækket er forbeholdt gæstekahytter og et ekstra agterdæk, mens ejerens suite er placeret på helt oppe, hvor styrehuset, jacuzzi til 12 + personer og et ”upper deck” er placeret. Det dæk kaldes ikke “fly bridge”, men “Sky bridge.

Læs mere om Infinitas og om Schöpfers andre fantastiske design på schopferyachts.com/

Infinitas data er som følger:

·         Længde: 300ft (91.5m)

·         Bredde: 17m

·         Dybgang: 4.2m

·         Motor hybrid diesel/el

·         Dieseltanke: 300.000 liter

·         Vandtank: 120 liter.

Max speed: 20+ knob

·         Cruising speed: 15 knob

·         Prisen er endnu ikke opgivet men ¾ milliard kroner er sikkert ikke helt nok.

content-loader
content-loader
content-loader