Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto:Mick Anderson for Dansk Sejlunion

Måske to danske hold i medal race

Fredag var en hård dag for de fleste danske besætninger ved 49er EM, og det blev til et par tyvstarter. I dag sejles medal race.

Af Troels Lykke |

Tredjepladsen er blevet byttet ud med en samlet femteplads for Allan Nørregaard og Peter Lang efter fredagens tre sejladser ved EM i 49er-klassen, som bliver sejler i Gdynia, Polen.

Et par midterplaceringer og en enkelt tyvstart kostede, men den danske besætning er dog ikke længere fra konkurrenterne, end at det stadig er muligt at skaffe en medalje med hjem.

Muligheder for Warrer og Hansen

Med mulighed for at gå i top ti er også den spritnye besætning med Jonas Warrer og Søren Hansen. De ligger i øjeblikket nummer 14, men med et godt resultat i lørdagens sejlads inden medal race kan bringe dem i spil.

Det gælder bare om at gentage den førsteplads, de sejlede hjem i en af fredagens sejladser og så undgå de to placeringer omkring nummer 20, de også hev hjem.

Ude af top ti

Peter Krüger og Nicolai Thorsell har været godt sejlende de seneste dage og halet kraftigt ind på de ti bedst placerede, men blandt andet en nittendeplads og en tyvstart i dag har betydet, at deres chancer for at nå med i medal race er ganske små.

Det samme gør sig gældende for brødrene Toft, som ellers endte som nummer fire to gange og som nummer otte en enkelt gang i dagens tre sejladser. To placeringer i den tunge ende blev det for Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen, som ellers har sejlet et ganske imponerende stævne indtil videre.

Lærerig dag i let vind

De fem besætninger og træner Peter Hansen havde en lang snak efter dagens sejladser, for alle var en smule frustrerede over resultattavlen, efter de kom ind.

”Der var næsten ingen vind i dag, og vi troede egentlig, at det var gode forhold for os. Normalt har vi en god fart under de vejrforhold, men sejlerne fik ikke rigtig placeret sig ordentligt, så de kunne udnytte den gode fart. Men det har været en lærerig dag, og vi ved nu, hvad vi skal arbejde med fremadrettet,” lyder det fra Peter Hansen.

Samlede danske resultater efter Dag 5 – 49er:

5. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub)

14. Jonas Warrer (Kaløvig Bådelaug) og Søren Hansen (Århus Sejlklub)

15. Emil Toft (Skive Sejlklub) og Simon Toft (Skive Sejlklub)

18. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug/KDY) og Nicolai Thorsell (KDY)

21. Niels Joachim Gormsen (Yachtklubben Furesøen) og Anders Thomsen (KDY)  

 

content-loader
content-loader
content-loader