Gå til hoved-indhold
Kristian Kjærgaard skal snart være far, men han ville gerne have fortsat på OL-landsholdet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kristian Kjærgaard skal snart være far, men han ville gerne have fortsat på OL-landsholdet. Foto: Troels Lykke

Kristian Kjærgaard stopper OL-karrieren brat

Vi betaler din OL-kampagne når året er gået - hvis du kommer i top 20 til VM i Laser-jolle. Det var beskeden, som Kristian Kjærgaard fik af Sejlunionen. Nu han færdig efter at DS har brugt flere hundrede tusinde kroner på ham.

Af Troels Lykke |

Kristian Kjærgaard var efter skiftet fra 470-jollen til Laser ved at fange den olympiske klasse.

7. plads ved World Cup-stævnet i Mallorca for et års tid siden var et af højdepunkterne, men ved VM sidste år blev det til en mager 54. plads.

Team Danmark smækkede derfor kassen brat i overfor de mandlige Laser-sejlere og det fik indvirkning på Danmarks bedste mandlige Laser-sejler Kristian Kjærgaard, der ellers fik støtte af Sejlunionen.

Men det stoppede brat i år. Og nu har sejleren netop helt stoppet OL-karrieren.

"Jeg fik besked på, at jeg kunne modtage penge for hele 2010, hvis jeg opfyldte kravene fra Sejlunionen, det var blandt andet en 20. plads til VM jeg skulle opfylde. Men jeg skal være far om nogle måneder og har ikke 150.000 kr. hvis jeg ikke lever op til Sejlunionens krav," siger den 27-årige KDYer, der til dagligt er økonomistuderende.

"Jeg undrer mig da over den besked jeg fik fra Sejlunionen, de har brugt mange hundrede tusinde kroner på mig og jeg følte at jeg var ved at være med helt fremme. Problemet er at der er så mange der sejler Laser-jolle i verden, derfor er konkurrencen benhård," siger Kristian Kjærgaard, der dog glæder sig over at der nu er objektive kriterier.

"I princippet kan jeg stadig gå efter OL i 2012," siger sejleren fra Charlotttenlund.

Han afviser ikke en ny kampagne senere. Nu overvejer han at sejle OK-jolle eller lidt 49er for sjov.

"Jeg skal jo på vandet til sommer," siger han til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader