Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Prototypen var allerede med på den store bådudstyrsmesse METS i Holland i 2009, hvor den var nomineret til en pris

”Columbus knap”

En lille opbøjet flig på underste del af trykknappen gør det til en leg at montere bådens kaleche.

 

Af Jakob Johannsen |

Kender du problemet? Du har med møje, besvær og kolde våde fingre fået trykket spayhoodens eller kalechens trykknapper på. Der mangler kun én - den ude i hjørnet - og den er umuligt at få halet hen til sin på-båden-monterede partner.

Og får man den først den ene knap hen over den anden, så slår fingerkræfterne ikke til, at presse de to knapper sammen? Man får lyst til at bruge en hammer!

Nu er problemet løst – Et hollandsk firma har patenteret et nyt trykknap-system, som ved hjælp af en lille opbøjet flig på nederste del af knappen, holder de to dele over hinanden, mens man med et let tryk bruger vægtstangsprincippet til at presse de to dele sammen.

Den lille flig gør det også muligt bedre at strække en genstridig presenning hen på sin plads.

Q-SNAP

Det er den norske hjemmeside seilas.no (som vi altid linker til i bunden af denne side), som bringer trykknappen til torvs. Knappen hedder Surefas’ Q-SNAP, den fås i mange farver og størrelser, og den leveres i en monteringspakke med alt hvad man skal bruge. 

Prototypen var allerede med på den store bådudstyrsmesse METS i Holland i 2009, hvor den var nomineret til en pris. Men vi har altså først fået øje på den nu, lige tidsnok til at nå at få dem monteret inden sejlsæsonen.

Det hollandske firma Surefas oplyser at stykprisen ligger på omkring 3,5 Euro eller 26 danske kroner. Læs mere på hjemmesiden  www.q-snap.com    

content-loader
content-loader
content-loader