Gå til hoved-indhold
Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, th., vandt Danish Open sammen i 2009 på hjemmebane i Århus. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, th., vandt Danish Open sammen i 2009 på hjemmebane i Århus. Foto: Troels Lykke

Køstners sportslige mål

Interview med århusianeren Rasmus Køstner, der er forgabt i Americas Cup og Volvo Ocean Race.

Af Ulrik Johnsen |

Der er dog ingen tvivl om, at de sportslige programmer har den højeste prioritet i Køstners 2010-kalender. Danish Open-guldet i Match Race, som Køstner sikrede sig sammen med Jes Gram-Hansen sidste år, skal naturligvis forsvares. Men også de internationale farvande trækker i århusianeren.

”Kølbådssejladsen er jo der, jeg kommer fra, og det er vigtigt for mig, at jeg fortsat holder mig skarp på det felt. Ikke mindst med henblik på de store kølbådsstævner som for eksempel Americas Cup og Volvo Ocean Race,” forklarer Rasmus Køstner, hvis professionelle karriere fik et boost med ansættelsen hos Ericsson under Volvo Ocean Race i 2009.

”Det var en fantastisk oplevelse at få chancen for at komme tæt på holdet os se, hvordan de sejler hos Ericsson. Jeg har længe været fascineret af de store off-shore programmer som Volvo Ocean Race, der er sejlsportens maraton."

"Når det gælder de store professionelle programmer er der både Volvo Ocean Race i 2011 og America’s Cup i 2013 eller 2014. Jeg ser gode muligheder i begge programmer, men nu må vi se, hvordan regelsættet bliver. Der er masser af rygter, men jeg venter med at skrive under på noget inden jeg ved noget mere konkret,” siger Rasmus Køstner, der afslører at han har varme kontakter til begge programmer.

For at holde skarpheden indtil de store races er der planer om deltagelse i flere store offshore kølbådsserier i denne sæson. Blandt disse er Atlantic Rally Cruise og Louis Vuitton Trophy, der ligger tæt op ad America’s Cup. Og den glæder Rasmus Køstner sig særligt meget til her i 2010.

Så ingen tvivl om, at sejlersæsonen 2010 bliver hektisk for Køstner. Der er sat mange skibe i søen for den professionelle Århus-sejler, der har en god fornemmelse for succes – også i 2010.

rasmuskostner.dk/

content-loader
content-loader
content-loader