Gå til hoved-indhold
Den paralympiske sølvvinder i 2000, Jens Als Andersen, i dyst med Niels Ulstrup under 2.4mR-stævnet i Yachtklubben Furesøen.Diverse
Den paralympiske sølvvinder i 2000, Jens Als Andersen, i dyst med Niels Ulstrup under 2.4mR-stævnet i Yachtklubben Furesøen.

OL-sejler vinder 2.4mR stævne på Furesøen

Jens Als Andersen vandt stævne på Furesøen, men konkurrencen og kampen mod søgræsset var hård.

Af katrine bertelsen |

Med blandt de handicappede sejlere var Jens Als Andersen, som også har deltaget i de paralympiske lege, bla. Sidney i 2000, hvor han vandt sølv, og i Beijing i 2008, hvor han opnåede en 6.plads.

Ved stævnet i weekenden lykkedes det for Jens Als Andersen at lave to prikker og tre 2. pladser, dermed vandt han foran Bent Møller Sørensen fra Horsens Sejlklub.

I den første sejlads om lørdagen blev Jens Als slået stort af Bent Møller-Sørensen fra Kolding Sejlklub. I de efterfølgende sejladser lykkedes det ham at rette op på sin placering, selv om han i flere af søndagens sejladser blev forvist til 2. pladsen af Niels Ulstrup, som er formand for 2.4mR-klubben i Danmark. Slutresultatet var at Jens Als Andersen vandt skarpt forfulgt af Bent Møller-Sørensen og Niels Ulstrup.

Jens Als Andersen fortæller, at 2.4mR-sejlerne er søgt til Furesøen, fordi bølgerne er mindre end f.eks. på Øresund, og netop store bølger kan være en udfordring, da båden har et relativt lavt fribord. Han oplyser at båden trods dette ikke kan vælte, da blykølen stikker dybt.

2.4mR-båden kaldtes tidligere for en mini-12meter, fordi den er baseret på en kopi i formatet 1:5 af de klassiske 12meter både, som frem til 1983 var bådtypen ved Americas Cup. Bådklassen 2.4mR er speciel på den måde, at handicappede og rask-sejlere kan konkurrere på lige fod.

Søndagen var præget af masser af regn, dette til trods var humøret højt. Ifølge Jens Als Andersen er bådene forsynet med opdriftsmiddel for og bag, så de synker ikke selv om de skulle blive fyldt med vand.

Sejlernes største udfordring var derimod søgræsset, som i øjeblikket dækker halvdelen af Store Kalv, som Yachtklubben Furesøen er placeret ved.

Gennem det seneste par år har flere og flere sjællandske 2.4mR-sejlere placeret deres båd ved havnen i Yachtklubben Furesøen. I weekenden var 2.4mR-klubben sammen med Yachtklubben vært for et nationalt 2.4mR-stævne for de specielle små både, som sejles af én person.

Syv både var tilmeldt stævnet.

content-loader
content-loader
content-loader