Gå til hoved-indhold
Rasmus Johnsen demonstrerer 3D modellen under 2010 505 VM i Århus. Foto: Mick AnderssonKapsejlads
Rasmus Johnsen demonstrerer 3D modellen under 2010 505 VM i Århus. Foto: Mick Andersson

Manden der udbreder sejlsporten fortjener pris

Rasmus Johnsen har arbejdet med banebrydende kommunikationsmodeller for at øge sejlsportens popularitet, fortæller Sailing Aarhus' Capitani, der indstiller Johnsen til Torm-pris.

Af Troels Lykke |

Kære Dansk Sejlunion,

Sailing Aarhus vil gerne tillade mig at indstille Rasmus Johnsen, projektleder ved ACTIVE INSTITUTE, Dalgas Avenue, 8000 Århus C. til TORM prisen 2010, skriver Thomas Capitani i et åbent brev.

Rasmus er medlem af windsurfklubben NASA i Klitmøller.

Rasmus Johnsen har de seneste 3-4 år arbejdet målrettet med at tilvejebringe banebrydende kommunikationsmodeller, med det formål at øge sejlsportens popularitet indenfor og uden for sportens egne rækker.

Indsatsen har været baseret på en række modeller og cases (events), senest i 2010 hvor hidtil unikke kommunikationsmodeller (såkaldte mash-up’s) integrerede gps-tracking, live video streaming, tweets fra publikum og eventjournalister samt video –og fotooptagelser på en simpel, brugervenlig og attraktiv måde.

Der blev i 2010 gennemført to ”mashup’s”, hhv. 505 VM i Århus og PWA World Cup i Klitmøller.

Begge fik 100.000 vis af besøgende fra over 100 lande og høstede samtidig stor anerkendelse både i den nationale og internationale sejlerverden.

ISAF roste den danske model med et ”what you did at the 505 Worlds, made Americas Cup look helpless”.

Men ikke kun sejlerverdenen fik mulighed for at følge de to internationale sejlsportevents.

Via massiv markedsføring, blandt andet via sociale medier som Facebook, Twitter osv. lykkedes det at få tusindvis af ikke-sejlere til at interessere sig for, og  følge de to events, og der var ros fra en lang række medier og organisationer for den innovative eksponering af sejlsporten.

Jeg mener Rasmus har fortjent TORM Prisen for sit utrættelige arbejde med at øge sejlsportens popularitet og dermed gøre dansk sejlsport internationalt anerkendt og udbredt og samtidig for at medvirke til, at øge dansk sejlsports goodwill som sejlevent værtsland til hidtil udsete højder og høste anerkendelse for et land, der viser vejen ind i fremtiden.

Rasmus kan dette og intet vil derfor være mere naturligt end at dansk sejlsport hædrer ham, skriver Thomas Capitani Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader