Den næststørste lystyacht i verden ligger i disse dage for anker i Københavns Havn, mens dens ejer - verdens sjetterigeste - er i byen med trofæet »America's Cup« under armen, det skriver Business.dk

IT-giganten Oracles navnkundige og bramfri medstifter og topchef, Larry Ellison, er nemlig med sit BMW-Oracle-hold blandt deltagerne i kapsejladsen »RC 44 Copenhagen Cup«, som holdes i Tuborg Havn med Kongelig Dansk Yachtklub som vært. Helt frem til søndag kan man kikke forbi og betragte showet - eller lystyachten.

»Stævnet er en samling af de ypperste sejlsportskoryfæer. Vi har arbejdet på at få det hertil i to år, og for trekvart år siden lykkedes det. Da Larry Ellison så vandt pokalen, spurgte vi, om den kunne komme med. Det begyndte med et stort, rungende nej, men i mandags fik vi endelig accept, og den blev fløjet hertil. Det svarer nærmest til at hive Mona Lisa ud af Louvre og tage det med hjem i privatstuen - og er nok det nærmeste, vi kommer »America's Cup« i Danmark, for der er nok ingen danskere, der vil vinde den,« siger Morten Lorenzen, administrerende direktør for Kongelig Dansk Yachtklub, til Business.dk.

Pokalen bevogtes behørigt i yacthklubbens reception af to store sikkerhedsvagter.

Alle kan kikke med

Klubben har 70 frivillige til at hjælpe med det store arrangement, der varer weekenden over.

I dag, i morgen og søndag sejles fleetrace. Bådene tager ud omkring 10.30-11 og kommer ind igen 15.30-16, så det anbefales at møde op om formiddagen, hvis man vil se noget. Selve kapsejladsen foregår ude på vandet.

Her må man alliere sig med venner med en båd, hvis man vil kikke med - og det er helt gratis at møde op med kikkert og madpakke.

Lørdag deltager kronprins Frederik, som skal styre båden med blandt andre australske James Spithill, der senest vandt »America's Cup«.

Det omskiftelige vejr ser ikke ud til at genere.

»Sejlere er glade for vind. Det værste er, hvis der er vindstille. Indtil videre har der kun været regn, når vi ikke har sejlet,« siger Morten Lorenzen.

Forskellen på Gud og Larry Ellison

Den nu 65-årige Larry Ellison er ifølge amerikanske Forbes verdens sjetterigeste mand. Hans løn var i 2009 på 56,8 millioner dollars, men hans aktier i Oracle er i øjeblikket 24,9 milliarder dollars værd.

Oracle, som han stiftede i maj 1977, er verdens tredjestørste softwarevirksomhed. Larry Ellisons bramfrihed er navnkundig. En af biografierne om ham har titlen »Forskellen på Gud og Larry Ellison« og undertitlen »Gud tror ikke, at han er Larry Ellison«.

Kilde: Business.dk