Gå til hoved-indhold
Fairline Targa 50 Gran Turismo kan bruges som de fleste superyachts – nemlig som husbåd i en eller anden mondæn MiddelhavshavnKort Nyt
Fairline Targa 50 Gran Turismo kan bruges som de fleste superyachts – nemlig som husbåd i en eller anden mondæn Middelhavshavn

Superyachten som de fleste kan sejle

Fairline Targa 50 Gran Turismo er 30 fod under minimumsgrænsen for Superyachts. Alligevel har den en række af superyachtens karakteristiska, og så kan den sejles med en almindelig duelighedsprøve.

Af jakob johannsen |

Den officielle minimumsgrænse for at være en superyacht er vist 90 fod – i hvert fald når det gælder sejlbåde og lidt mindre for motorbåde.

Men alligevel ligner den nye Fairline Targa 50 GT en superyacht, selvom den kun er 50 fod lang. Men hele designet med de enorme glasflader og skrogets let brutale facon, og så udstyrslisten, er en superyacht værdig.

Og selvom der kun er køjepladser til seks personer, så kan de seks opleve masser af plads, vild luksus og mulighed for privatliv, som ellers kun superyachts tilbyder sine passagerer. Også bådens radius er en superyacht værdig med vand og brændstofkapacitet næsten til en jordomsejling.

Og mandskab er der sandelig også blevet plads til i deres egne kahytter, selvom båden kun er 50 fod – eller 14 meter og 96 centimeter, hvilket gør det muligt at sejle båden uden at have andet end en almindelig dansk duelighedsprøve.

Fine sejlegenskaber

Fairline Targa 50 Gran Turismo kan bruges som de fleste superyachts – nemlig som husbåd i en eller anden mondæn Middelhavshavn. Men den har også sejlegenskaber til at sejle i det barske nord på åbent hav.

Fairlinerepræsenteres i Danmark af Tempo Bådsalg i Isløj, og den første Targa 50 Gran Turismo kommer til landet i efteråret 2010. Prisen kommer til at ligge på omkring 5 millioner kroner. Alligevel blev der solgt tre styk på udstillingen i London i januar.

Tekniske data, Fairline Targa 50 Gran Turismo

Skroglængde, m. badeplattform: 14.96m

LOA: 15.44m

Bredde: 4.47m

Dybgang: 0.94 m

Diesel: 2300L

Vann: 600L

Motore/fart:

2 x Volvo Penta D9-575: 30 knob

2 x Volvo Penta D11-670: 35 knob

2 x Caterpillar C12-710: 35 knob

Læs mere på Tempo Yacht A/S

content-loader
content-loader
content-loader