Gå til hoved-indhold
Thomas Capitani fra Sailing Århus kæmper hårdt for at få OL-klasserne til Danmark i 2014. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Thomas Capitani fra Sailing Århus kæmper hårdt for at få OL-klasserne til Danmark i 2014. Foto: Troels Lykke

Ros til Danmark fra ISAF

På vej hjem fra ISAF konferencen i Athen, er Thomas Capitani fra Sailing Århus en meget optimistisk mand. Han var i Athen for at arbejde på at få ISAF Sailing World Championships til Århus i 2014.

Af katrine bertelsen |

”Vi var dernede for at lobbye for at få ISAF Sailing World Championships i 2014 (VM for OL-klasserne) til Århus.” Siger Thomas Capitani til minbaad.dk på en telefon fra Münchens lufthavn.

”Det er begrænset, hvordan og hvor meget man må lobbye, men vi fik fremlagt vores plan, og det er min opfattelse at den blev modtaget meget positivt.”

”Danmark er i den grad kommet på landkortet. Vi har fået massiv ros for vores hidtidige stævner, især VM for 505 tog stik hjem, med brug af de de sociale medier, TracTrac, TV mm.”

Århus som værtsby for ISAF Sailing World Championships i 2014 er i konkurrence med Qingdao, Buenos Aires, Kingston, Busan, Pomerania, Santander og The Hague.

”Men Danmark er et sted der bliver lagt mærke til, og jeg fornemmede mellem linjerne, at vi har en chance.” Slutter Capitani.

Organisationerne bag det danske bud er: Sport Event Denmark, Århus Kommune, Dansk Sejlunion og Sailing Aarhus.

Deadline for afgivelse af forhåndstilsagn (præliminært bud) var 15. oktober. 1. december skal de udvalgte byer afgive deres endelige bud.

I januar har byerne mulighed for at præsentere deres bud over for et evalueringsudvalg og ultimo februar 2011 træffer ISAF’s øverste ledelse beslutning om, hvilken by der tildeles værtskabet.

content-loader
content-loader
content-loader