Gå til hoved-indhold
Mathias Rahm, tidligere taktiker på svensk America's Cup-hold, vandt i Skovshoved. Foto: Per Heegaard/KDYKapsejlads
Mathias Rahm, tidligere taktiker på svensk America's Cup-hold, vandt i Skovshoved. Foto: Per Heegaard/KDY

Michael Hestbæk var heldig i Skovshoved

Gud holdt hånden over os i sejladsen mod Henrik Jensen, siger Michael Hestbæk, der tabte matchrace-finale til America's Cup-sejleren Mathias Rahm.

Af Troels Lykke |

Michael Hestbæk, Niels Gramkov, Thomas Hartvig, Jeppe Blak og Henning Lambertsen sejlet sammen i tre år.

De har taget mange andenpladser og nu gjorde de det igen, da der i weekenden blev sejlet Grade 3 i Skovshoved, hvor KDY havde stævne.

I de indledene runder tabte Hestbæk-holdet til en finne og en svensker og de skulle derfor vinde over Rasmus Vilstoft og Henrik Jensen.

Førstnævnte fik de slået uden store sværdslag, men mod den tidligere danske mester i matchrace, Henrik Jensen, var det anderledes dramatisk.

Henrik Jensen rundede først mod Hestbæk, der ramte topmærket og fik en straf. Kort tid efter fik Hestbæk atter en straf i en luffedue. Derfor skulle holdet tage straf nummer to.

"Vi pillede spileren og Henrik Jensen var nu langt forand. Det blæste 9-10 m/sek.," siger Michael Hestbæk, som derefter fik hjælp fra højere kræfter.

"Jeg tænkte nu er den sejlads ovre, men gud var med os, for Henrik Jensens spilerfald satte sig, så de trak vand med den på kryds, så vi kunne komme så langt foran, at vi kunne tage vores straf," siger Hestbæk i dag til minbaad.dk

Michael Hestbæk gik derfor videre til om søndagen, med fem andre hold. Her slog han alle modstandere, men i finalen tabte han til nummer 21 i verden, Mathias Rahm.

Er du tilfreds med andenpladsen?

"Ja, det er vi, vi har ikke sejlet så mange stævner, der var syv foran os på verdensranglisten og vi er nr. 87, mens Rahm og Lindberg er langt højere placeret."

Holdet håber på at sejle Danish Open kval i Middelfart senere på året. Derudover leder 40-årige Hestbæk efter et nyt America's Cup eller andet prof-hold.

Slutresultat

1. Mattias Rahm
2. Michael Hestbæk
3. Staffan Lindberg
4. Nicolai Sehested
5. Lars Hoffmann
6. Olli-Pekka Lumijärvi
7. delt mellem Joachim Aschenbrenner og Henrik Jensen
9. delt mellem Rasmus Viltoft og Petter Mørland Pedersen
11. Jonas Warrer
12. Martin Mørkebjerg

www.kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader