Gå til hoved-indhold
Ernesto Bertarelli blev næsten kun spurgt af journalisterne. Han vil ikke ændre besætning til på søndag, hvor ejeren selv styre. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Butterworth, tv., med Bertarelli og designer Vrolijk, vi ikke så smile, måske var han ærgerlig over, at han ikke nåede at få lavet en vingemast, som 'USA' sejler med. Foto: Troels Lykke

Bertarelli: Vil du ansættes i Alinghi?

Ernesto Bertarelli førte ordet på pressemødet, som han gjorde det på vandet, da han styrede til et tab på 15 minutter i første America's Cup-sejlads. Alinghi havde for meget sejl oppe i dag, lød en forklaring. Designer virkede noget rystet.

Af Troels Lykke, Valencia |

"Vi kan ikke nå at bygge en vinge til på søndag, men vi kan ændre en del. Vi havde for meget sejl oppe, der kom meget vind lige efter starten så vi havde sat båden forkert op, vi har stadig en del ting vi kan ændre på," siger milliardæren og ejer af Alinghi, Ernesto Bertarelli.

"Vi er stolt over hvad vi har gjort og vi har stadig en sejlads tilbage," sagde Bertarelli til en propfyld, kæmpe pressesal.

Spørgsmålet vi ikke stillede

Vi havde planlagt et spørgsmål til Bertarelli, som tre amerikanske journalister gerne ville have jeg stillede, efter jeg foreslog det: Savnede du Russell Coutts i dag?

Men jeg opfattede det som useriøst, da de to virkelig har slået til hinanden verbalt. Coutts fortalte dog, at de endda havde talt sammen til pre-regatta forleden. Sådan.

Hvis Alinghi taber, tager Bertaelli det roligt:

"Så fortryder jeg ikke, du vinder eller taber, vi gav alt os i dag," sagde ejeren, der også blev konfronteret med at America's Cup er et stort designræs.

Holdets designer Vrolijk var der også han smilede ikke meget under pressemødet og fortalte, at der var ting med modstanderens båd 'USA', der havde overrasket ham i en sejlads, hvor der både var 3 knob, 6 knob og 17 knobs vind.

Vil du ansættes i Alinghi?

En tysker Joakim fra sailinganarchy.de stillede spørgsmålet om Alinghi kunne nå at indhente de 10 procent, som 'USA' sejlede fra dem.

Det fik Ernesto Bertarelli op af stolen med et direkte blik:

"10 procent, vil du ansættes i Alinghi, for du ved måske noget vi ikke ved. Nej, jeg tror vi vil analysere vores egne tal," lød det bestemt.

Bertarelli fik point i salen, da han fortalte at han ikke vil gemme sig selvom han taber cuppen.

"Jeg skal nok fortælle på søndag eller tirsdag hvad vi gør efter cuppen," sagde han.

Butterworth fra Alinghi håber på endnu mindre vind end i dag, hvis de skal slå 'USA'. Næste sejlads er på søndag, hvis vejret tillader det. Vinder 'USA' igen er de vindere af 33. Cup.

De er svære at slå, 'USA'.

Bertarelli i Alinghi fik en straf for ikke at flytte sig hurtigt nok i entry.

www.americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader