Gå til hoved-indhold
Vinderne i Folkebåd fra venstre: Lars Jensen, Skælskør Amatør Sejlklub, Kristian Hansen og Per Jørgensen, Kolding Sejlklub.Kapsejlads
Vinderne i Folkebåd fra venstre: Lars Jensen, Skælskør Amatør Sejlklub, Kristian Hansen og Per Jørgensen, Kolding Sejlklub.

Jørgensen, Hansen og Jensen vinder DM i Folkebåd

Men på stævnets sidste dag var der kun to point mellem Kolding-skipperne Per Jørgensen og Heines Nielsen i Århus.

 

Af Troels Lykke |

På stævnets sidste dag, hvor der stadig manglede 2 af de 8 planlagte sejladser, var der kun 2 point forskel mellem Per Jørgensen i DEN 871 og Heines Nielsen i DEN 930, fortæller Bent Mallemuk Nielsen, formand i Folkebådsklubben.

Per havde 13p. og Heines 15p. medens Michael B. Danielsen i DEN 924 på 3. pladsen, havde samlet 24 point sammen og en farlig outsider hvis Per & Heines begge kiksede i de to sejladser der var chance for at afvikle på stævnets sidste sejladsdag.

En meget spændende stilling der opstod da det blev klart at DEN 871 havde pådraget sig BFD i sejlads 5, hvor samlet 7 sejlere var for tidligt over.

Fortsat tæt fed spænding, godt for et Danmarksmesterskab med to sejladser tilbage.

Vejrmeldingen var ikke prangende for lørdag, når det handlede om vindforhold der skulle gøre eventuelle sejladser fair.

Efter en times udsættelse på land blev sejlerne sendt på Århus Bugtens næsten blanke vand, og ved middagstid gik starten på 7. sejlads.

De to førende både startede langt fra hinanden, Per Jørgensen valgte den læ fordel og medens Heines Nielsen hurtigt slog over på højre baneside.

Højreside bedst

Højresiden viste sig at være den absolut bedste og Per scorede 11p. ekstra, medens Heines fik 2p. og Michael 4p. ekstra.

Denne 7.sejlads blev suverænt vundet af DEN 1130 med Ditte Andreasen, Sjonas Pedersen og Benny Christensen.

Så var Heines pludselig favorit, men med fin vind og god tid til den sidste og afgørende sejlads, var det stadig åbent hvor Danmarksmesterskabet skulle havne.

Igen startede Per Jørgensen & Heines Nielsen uden kontakt med hinanden og igen gik Per på venstre fløj og Heines modsat.

Venstrefløjen viste sig denne gang at være supergod og Per Jørgensen vandt sejladsen efterfulgt af Michael B. Danielsen, der med en 2.plads nu lå lige med Heines Nielsen, der kom ind på en 13.plads.

Heines havde dog en afgørende 1.plads, så sølvet var hjemme. DEN 871 med Per Jørgensen, Kristian Hansen, Kolding Sejlklub og Lars Jensen, Skælskør Amatør Sejlklub, blev således DIF-Danmarksmestre 2010 i Nordisk Folkebåd.

DEN 930 med Heines Nielsen, Ole Mathiesen og Helmuth Schwarz, Kolding Sejlklub vandt sølvmedaljerne.

DEN 924 med Michael M. Danielsen, Kasper B. Danielsen, Kerteminde Sejlklub og Søren Dam Henrichsen, Middelfart Sejlklub vandt bronzemedaljerne.

Årets debutantpokal blev vundet af DEN 757 med Bjørn Kristiansen, Poul Sørensen og Heinrich Henriksen, Århus Sejlklub.

Årets banan

Årets ”Banan” der tildeles en båd for en særlig bemærkelsesværdig situation, blev tildelt DEN 930 med Heines Nielsen & Co. der efter en banelang førerposition i 4. sejlads desværre præsterede at ramme læ mærke efter at ha’ ligget parkeret i meget lang tid få meter fra målstregen, så en sikker 1.plads blev konverteret til en mindre tilfredsstillende 4.plads.

De to arrangerende klubber, Århus Sejlklub & Sejlklubben Bugten, høstede stor applaus fra de 41 deltagende danske mandskaber og deres familier for nogle dejlige dage i nogle meget hyggelige omgivelser på arealerne omkring de to klubber.

Stævnet bragte gode minder frem om tidligere tiders store DM-stævner, hvor familier med børn var en naturlig del af stævnebilledet.

Dejligt at dette igen ved at være tilfældet. Sociale DM-stævner med højt sportsligt indhold er et godt varemærke for vor klasse, lyder det fra Bent Mallemuk Nielsen.

Skrap tilgang

Klassen har over de sidste 3-4 år få tilgang af nogle virkeligt dygtige og ambitiøse yngre sejlere, som f.eks. DEN 924 Michael B. Danielsen og DEN 809 Jacob Frost, der nu viser sig på eller tæt ved top 10 listen, en glædelig udvikling som giver håb om at vi også i fremtiden kan samle deltagere til vore stævner

En stor tak til arrangørerne og deres mange hjælpere for et DM-arrangement som vi folkebådssejlere vil huske med glæde.

Se den komplette resultatliste, samt billeder fra stævnet på flg. websites:

folkebaaddm2010.dk/cms/  og bugten.dk/index.php?pid=1#  og  folkebaad.dk/

content-loader
content-loader
content-loader