Gå til hoved-indhold
Sejleren Maiken Schütt. Arkivfoto: Mick Anderson for SejlunionenKapsejlads
Sejleren Maiken Schütt. Arkivfoto: Mick Anderson for Sejlunionen

Maikens anitiklimaks ved EM i Tallin

Laser Radial-sejleren Maiken Schütt slutter som nr. 6 ved EM efter at have haft bronzemedaljen meget tæt indenfor rækkevidde.

 

Af Troels Lykke |

Der var lagt op til lige dele dramatik og tæt kamp, da de kvindelige Laser Radial-sejlere i går på vandet ud for estiske Tallinn skulle fordele EM-medaljerne imellem sig.

Ikke færre end 8 sejlere heriblandt danske Maiken Schütt fra Horsens Sejlklub/KDY kunne før dagens tre afgørende sejladser regnes som seriøse bejlere til et af podiets tre trin, skriver Sejlunionen.

Og for at gøre udfaldet af dagen endnu mere uforudsigeligt, så ville sejlerne efter dagens anden sejlads desuden kunne trække deres næstdårligste resultat fra.

Den perfekte start

For Maiken Schütt startede dagen tæt på perfekt med en tredjeplads i første sejlads, samtidig med at de nærmeste konkurrenter tabte terræn og sluttede bagude. Således blev afstanden til bronzen halveret til bare fire point.

Den gode stime fortsatte i starten af anden sejlads, hvor Schütt kommer bedst fra start af alle, men ”derefter var der bare lukket for det varme vand,” som den tørre kommentar lød efterfølgende.

For efter den rigtigt gode start var det som om, at danskeren stivnede i førerpositionen.

”Det jeg har analyseret mig frem til på vej ind er, at jeg bliver lidt for konservativ og derefter begynder at stresse, og det så her det begynder at gå galt. Jeg kommer i urytme over at have tabt en så stor føring, og så sejler jeg bare mig selv længere og længere ned i sækken,” forklarer Schütt, der rundede det første mærke som nr. 6 men slutter som nr. 26.

Beslutsom som tidligere
”Jeg skulle have været mere beslutsom netop i det øjeblik. Det har jeg været god til, når jeg lå nede som nummer 15 og kunnet sejle mig op til 5. pladsen. I dag skulle jeg have haft samme tilgang til det, selvom jeg lå forrest. Men nu sejler jeg mig fra 1 til 26 på at holde mig tilbage,” forklarer Schütt.

Den manglende rytme fortsætter i sidste sejlads, hvor danskeren ganske enkelt kommer på den forkerte fløj og aldrig rigtigt kommer tilbage i kampen med en 27. plads til følge.

”Det er jo vildt ærgerligt, at jeg har sejlet ni gode sejladser i træk. Nu skulle jeg bare lave en god til ud af to mulige, men lykkes ikke med det,” siger Schütt, der på ingen måde vil betegne den missede medalje, som en stor ærgrelse.

Masser af gode ting

”Jeg sidder tilbage med en lidt blandet følelse. For inden EM ville jeg have været rigtig godt tilfreds med en 6. plads. Men nu havde jeg jo muligheden for at få en medalje med hjem, så det er klart, at det lige nu er vildt skuffende,” lyder det fra Maiken Schütt, der fortsætter:

”Jeg havde jo alle muligheder, specielt med den gode start i anden sejlads. Men jeg får den bare ikke hevet helt hjem.”

For Maiken Schütt betyder det noget specielt at vide, at hun inden EM’s sidste sejlads faktisk lå til at kunne tage sin første internationale senior-medalje.

”Det er helt klart noget, jeg kan tage med mig videre i min sejlkarriere. I stedet for altid at tænke, at ’de her sejlere, de er meget bedre end mig. Så jeg må hellere lægge mig ned imellem nr. 10 og 15, for der hører jeg jo til’, så ved jeg nu, at det er der, jeg hører til.”

Ny europamester er Tina Mihelic fra Kroatien foran Charlotte Dobson fra England og Gintare Scheidt fra Litauen.

Slutresultater
Laser Radial, 11 sejladser

1. Tina Mihelic (CRO), 24 p.
2. Charlotte Dobson (GBR), 43 p.
3. Gintare Scheidt (LTU), 44 p.
4. Evi van Acker (BEL), 48 p.
5. Lucia Reyes (ESP), 65 p.
6. Maiken Schütt (Horsens Sejlklub/ KDY)
9. Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club/ Fredericia Sejlklub)
25. Sarah Gunni (Skovshoved Sejlklub/ KDY)

content-loader
content-loader
content-loader