Gå til hoved-indhold
Arkivfoto med Allan Nørregaard og Peter Lang.Kapsejlads
Arkivfoto med Allan Nørregaard og Peter Lang.

Allan Nørregaards 49er-trapez røg i England

Men både Alberte Holm Lindberg i Laser Radial og 49eren med Peter Krüger og Nicolai Thorsell holdt hovedet koldt og rykker op i den samlede stilling.

 

Af Troels Lykke |

Torsdagens sejladser ved World Cup-stævnet i Weymouth bød på både opture og ødelagt materiel for de danske sejlere. Men da den samlede regning blev gjort op ved aftentide, stod specielt to danske både tilbage som dagens mest fremtrædende danskere.

Længst fremme i den samlede stilling hos 49erne befinder Peter Krüger og Nicolai Thorsell sig stadig. Duoen sejlede i dag en serie i hus på 7-9-17, hvormed de rykker en plads frem i forhold til går og nu er nr. 6, fortæller Sejlunionens Christian Borch.

Landsmændene Allan Nørregaard og Peter Lang vandt en enkelt placering i dag og er nu nr. 12 på trods af, at de i sidste sejlads måtte udgå på da krogen til Nørregaards trapez gik i stykker.

Svært, svært, svært

På Laser Radial-banen var der blæst til angreb for de fire danske Laser Radial-piger, og her kom Alberte Holm Lindberg bedst ud af dagen med placeringer som nr. 11 og 18. Dermed sejler hun sig fra 17. til 13. pladsen i den samlede stilling. I morgen er der planlagt to sejladser, og her har Alberte Holm Lindberg tre point til en plads blandt de ti bedste.

"Det var meget svær dag, og som også resultatlisten viser, så er der gode muligheder for forbedringer til i morgen," lød Laser Radial-træner Ditte Juuls lakoniske vurdering af dagen.

Svært var også et nøgleord for 470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer i dag. ”

"Man skulle virkelig have øjnene helt udenfor banen i dag for at opdage de vindskift og tryk, der kom. Og det havde vi ikke helt i dag. Det positive, som vi kan trække frem i dag er, at vi sejler smart, når vi først kommer i gang," siger Lene Sommer.

Godt 1. opkryds ønskes

De to talentfulde sejlere ligger på den samlede 13. plads efter dagens placeringer som nr. 24 og 21. Placeringer som ifølge Lene Sommer slet ikke afspejler den moment, som de har i båden. Netop det faktum bekræftes af deres træner, Don Nordqvist.

"Efter første kryds sejler de sig omkring 20 placeringer frem hver i hver sejlads. På den baggrund er tydeligt, at de ikke er helt oppe på niveau i starten. Er man ikke med her, er man bare heller ikke med, hvor det sker. Det betyder, at man hele tiden er på mellemhånd og kan ikke få lov til at bestemme selv," forklarer pigernes træner, svenskeren Don Nordqvist.

De to 470-piger måtte i går aftes desuden indkassere en skrivebords-straf på et point for hver af gårsdagens sejladser, da de ligesom flere andre både i feltet ikke havde taget en gps tracker med på vandet.

Henriette Kochs holdning til den sag

I match race sejlede besætningen med Trine Abrahamsen ved roret i dag de sidste matcher i kampen om placeringerne 13 til 18. Med to sejre over Mota fra Brasilien og Mariani fra Italien slutter den danske besætning på en endelig 16. plads.

49er

6. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug)/ Nicolai Thorsell (KDY), 53 p.

12. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub), 85 p.

13. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub), 86 p.

30. Niels Joachim Gormsen (Yachtklubben Furesøen) og Anders Halsteen Thomsen (KDY)

Laser Radial

13. Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club/ Fredericia Sejlklub), 61 p.

22. Maiken Foght Schütt (Horsens Sejlklub/ KDY), 79 p.

27. Sara Gunni (Skovshoved Sejlklub/ KDY), 91 p.

33. Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub), 107 p.

470 damer

12. Henriette Koch og Lene Sommer (begge KDY), 100 p.

470 herrer

46. Nicolas Brandt Hansen (Horsens Sejlklub) og Mads Hejlesen, 136 p.

56. Henrik Søgaard og Søren W. Kristensen (begge KDY), 162 p.

Laser

Ikke afsluttet i skrivende stund. Resultatlisten kan findes her:

http://www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/news/_992/latest_results 

content-loader
content-loader
content-loader