Gå til hoved-indhold
Alberte Holm Lindberg, der til dagligt bor i Århus, er i finalen i England. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Alberte Holm Lindberg, der til dagligt bor i Århus, er i finalen i England. Foto: Troels Lykke

Tre danske OL-både i finalen i Weymouth

Der skulle et lykketræf til, før både den anden danske 49er og Alberte Holm Lindberg kunne indløse billetter til en plads blandt de ti bedste både, der lørdag sejler finaler ved årets sidste World Cup-stævne.

 

Af Troels Lykke |

Opgaven virkede egentlig lidt umulig for Allan Nørregaard og Peter Lang før de sidste tre mellemrunde-sejladser. 22 point var afstanden op til den 10. plads, der ville kunne give danskerne en plads i finalen, det såkaldte Medal race.

Men efter en 8. og 7. plads i de første to sejladser, så skulle der en topplacering til i den tredje og sidste sejlads, hvis finalepladsen skulle realiseres, fortæller Sejlunionen.

"Vi var bare sygt heldige," indrømmer Peter Lang om udviklingen i sejladsen, hvor den svenske båd i startfasen foretog en vending lige foran danskerne og dermed ødelagde de danske chancer for en god start.

"Vi ligger absolut sidst på første opkryds, så vi vælger på andet opkryds at satse hele butikken og banke helt i bund på fløjen. Satsningen gør, at vi kan vende som 3er, og nærmest lænse lige ned i mål. Så vi har satset de rigtige steder i dag," griner Peter Lang, der nu kan se frem mod at sejle endnu en World Cup-finale sammen med skipper Allan Nørregaard.

Mulighed for sølv

Mere sikker på en finaleplads var makkerparret Peter Krüger og Nicolai Thorsell, og de gjorde det ikke sværere for sig selv i løbet af dagen. ”

"Vi rammer den bare rigtigt i dag, og har god fart i båden,"  lyder den enkle analyse fra Peter Krüger om dagens gode serie på 2, 4 og 18.

Et kig på stillingen før den sidste og afgørende sejlads viser, at danskerne efter denne serie kun har seks point op til andenpladsen.

Placeringen som nr. 5 håber Peter Krüger kan bruges konstruktivt i lørdagens finale. ”

"Vi skal ikke ind i et eller andet taktisk halløj. Vi skal bare ud at vinde og score så få point som muligt. Vores håb er, at de 3-4 første leger lidt for meget med hinanden og glemmer os, så vi lige kan liste os forbi," lyder forhåbningen.

Kamp til det sidste

I Laser Radial havde Alberte Holm Lindberg bare tre point op til 10. pladsen før fredagens to sene dyster på vandet. Og også her skulle det blive mere spændende end nødvendigt.

Efter den første sejlads var afstanden op til den sidste finaleplads nemlig vokset til seks point, da Aabenraa-sejleren var 23. båd i mål. Dermed var der fem sejlere, der skulle overhales i den sidste sejlads.

Den danske Laser Radial-sejler får dog en hjælpende hånd allerede i starten af den afgørende sejlads, da to af de bedre placerede sejlere, amerikanske Paige Railey og spanske Fatima Reyes, begge blev taget for tyvstart.

På det sidste stykke mod mål kæmper Alberte Holm Lindberg intenst med svenske Josefin Olsson, og de to passerer målstregen som nummer 8 og 9 med danskeren først. Denne ene, vundne placering skulle vise sig at blive altafgørende.

Vinderen af sejladsen bliver Tatiana Drozdovskaya fra Hviderusland, som med sejren ender på 88 point, et enkelt point dårligere end danskeren.

Lettelse og glæde

Budskabet om finalepladsen blev modtaget med et kæmpe smil af Lindberg. ”

"Jeg er meget glad og ret lettet over at være med i finalen. Det har været en sæson, hvor resultaterne ikke helt har været der. Så det betyder utroligt meget for mig at lave et godt resultat her, hvor der om to år skal sejles OL," sagde en glad og træt dansker.

Lørdag sejles der finale for de 10 bedste både, hvor resultatet tæller dobbelt. Her har Alberte Holm  Lindberg alt at vinde.

"Med det udgangspunkt, som jeg har, så har jeg alt at vinde og ikke særligt meget at tabe", lyder det.

Følg danskerne lørdag direkte på www.sejlsport.dk/direkte 

470 damer: Farten fundet, men finalen misset

470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer kommer mod sædvane ikke til at deltage i finalen, når årets sidste sejlads i World Cup-serien afvikles lørdag middag. Med en samlet 13. plads var de 11 point fra en plads i det fine selskab, som i denne sammenhæng er blandt de ti bedste.

På grund af den manglende deltagelse i lørdagens finale, mister Henriette Koch og Lene Sommer med al sandsynlighed deres samlede tredjeplads i den samlede World Cup.

Unge Mads Bendix viste igen i dag flotte takter i den første sejlads i Laser-klassen, da han sejlede en 5. plads i hus. Men ligesom i går blev den gode start efterfulgt af en placering i den helt tunge ende af feltet. Men samlet slutter Bendix på en samlet 34. plads. 

Danske resultater

49er

5. Peter Krüger (Kaløvig Bådelaug)/ Nicolai Thorsell (KDY), 76 p.

9. Allan Nørregaard (Kolding Sejlklub) og Peter Lang (Fredericia Sejlklub), 103 p.

11. Emil og Simon Toft (begge Skive Sejlklub), 123 p.

27. Niels Joachim Gormsen (Yachtklubben Furesøen) og Anders Halsteen Thomsen (KDY)

470 damer

13. Henriette Koch og Lene Sommer (begge KDY), 135 p.

 Laser

34. Mads Bendix (Fredericia Sejlklub), 173 p.

49. Thorbjørn Schierup (Kaløvig Bådelaug), 209 p.

98. Magnus Kældsø (Svendborg Sunds Sejlklub/ Oure), 274 p.

135. Michael Hansen (Fredericia Sejlklub), 300 p.

470 herrer

49. Nicolas Brandt Hansen (Horsens Sejlklub) og Mads Hejlesen, 185 p.

55. Henrik Søgaard og Søren W. Kristensen (begge KDY), 206 p.

 

Finaler lørdag med dansk deltagelse (lokal tid, dansk tid +1 time)

11.00: Laser Radial (Bane A)

12.00: 49er (Bane A)
Stævnets officielle hjemmeside: www.skandiasailforgoldregatta.co.uk

Følg danskerne direkte på www.sejlsport.dk/direkte

content-loader
content-loader
content-loader