Gå til hoved-indhold
Foreløbigt er der solgt en snes stykker af Hood 32-erne alle til den amerikanske østkystKort Nyt
Foreløbigt er der solgt en snes stykker af Hood 32-erne alle til den amerikanske østkyst.

Smuk som i gamle dage

Ny klassisk racer-cruiser fra USA bringer sejlsporten tilbage til det oprindelige: At sejle hurtigt og godt på vandet. Ingen dikkedarer.

 

Af Jakob Johannsen |

Der er to tendenser i moderne design af små og mellemstore såkaldte sportsbåde.

Enten er det med lodrette stævne, bovspryd, åbne hække og brede storsejls toppe, eller også ligner de noget der blev tegnet i Skandinavien i 1920erne og 30rne.  – Over vandlinjen altså. For undervandskrogene på de to typer både er stort set identiske og moderne med brede skrog, bulbkøle og spaderor.

Et eksempel er de skærgaardskrydser lignende både Scandinavian Cruiser, som et dansk firma i Kina med amerikansk konstruktør har lanceret.

I første omgang med en 20 fods lille kølbåd, som vi viste i januar (artikel) og som skal følges op af en 40 fods og en 66 fods skærgårdskrydser i moderne materialer og bl.a. ustaget kulfibermast.

Også på den anden side af Stillehavet (eller Atlanten afhængig af hvorfra man ser det) i USA eksperimenterer man med klassisk udseende sejlbåde.

Det startede for fem-seks år siden med nogle såkaldte DayCruisere , 30-45 fods sejlbåde med store cockpits, enkelt håndtering af sejl og frem for alt klassiske skrogfaconer. 

Men nu forsøger et kendt navn i international sejlsport Hood, sig med en 32 fods lang åben båd med meget klassiske linjer.

Det er nu ikke den berømte sejlmager og båddesigner Ted Hood, men hans nevø Chris Hood, der er bådebygger i Maine. Han har i flere år haft ene-licens til at bygge den gamle klassiker IOD (International One Design, der ligner en stor Knarr med spiler), som onkel Ted var med til at tegne i 30-erne.

Og den nye båd, som hedder  CW Hood 32  kunne godt være en moderniseret udgave af IODeren.

Den ligner en klassisk drøm, men udover bulbkøl og spaderor i kulfiber, er den udstyret med kulfibermast og andre moderne faciliteter som selvskødende fok og tilsyneladende også en gennaker, der flyver fra den lange stævn, selvom den endnu ikke er blevet afsløret for fotograferne.

CW Hood 32 sælges på den amerikanske østkyst for 450.000 kr inklusiv sejl, teakaptering og bundmaling. Hertil skal så lægges dansk moms og fragt.

Hood beskriver selv båden som en “der adskiller sig fra mængden”, og det er helt sikkert, at den kan sejle både hurtigt og højt til vinden med stor ynde.

Og så gør konstruktøren en dyd ud af, at ”der ikke er noget om bord der distraherer fra bådens egentlige formål”, underforstået at sejle godt.

Foreløbigt er der solgt en snes stykker af Hood 32-erne alle til den amerikanske østkyst, men bådklassernes veje på markedet er uransaglige, så hvem ved hvornår der dukker en Hood 32 op i vore farvande.

Længde 9,88 m, længde af vandlinie 6,40 m, (altså et overhang på 3,48m)  bredde 2,10 m, dybgang 1,2 m og totalvægt 1,3 ton. Sejlarealet uden gennaker og/eller spiler er på 26 m2. 

 

Læs mere om CW Hood 32: www.cwhoodyachts.com/yachts/hood%2032/

content-loader
content-loader
content-loader