Gå til hoved-indhold
Det er ikke så svært at få fyldt skolebådene op til kapsejladser. Det kræver blot en smule undervisning. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Det er ikke så svært at få fyldt skolebådene op til kapsejladser. Det kræver blot en smule undervisning. Foto: Katrine Bertelsen

Fra tur- til kapsejler

Færre og færre deltager i stævner eller kapsejlads. Nyt koncept fra Dansk Sejlunion skal give potentielle kapsejlere en ordentlig introduktion til fagets ædle kunst.

Af katrine bertelsen |

Mange starter deres sejlerkarriere som voksne på sejlerskole. Efter endt skoleforløb forsvinder mange igen, eller fortsætter som tursejlere. Det skal der laves om på med en kapsejlerskole.

Konceptet er enkelt, lidt kapsejladsteori, træning på vandet, noget om trim og taktik, og deltagelse i lokale kapsejladser og aftenmatcher.

I bl.a.. Hellerup Sejlklub blev konceptet prøvet af sidste år, med et meget flot resultat. I 2009 var det næsten umuligt at skrabe besætninger sammen til det årlige klubmesterskab i klubbens skolebåde. I år var alle både pånær en booket i god tid.

Der er sket et skred, hvor tursejlerne nu tør at binde an med kapsejladsen. Og niveauet er allerede relativt højt.

Også de sociale bånd styrkes, og det giver flere aktive medlemmer og kapsejlere i klubberne.

På DS årlige klubkonference i november, kan du høre mere om konceptet, og om hvordan kontinuiteten i sejlerskolen sikres.

content-loader
content-loader
content-loader