Gå til hoved-indhold
Det er ikke nok for Jonas Warrer, at udgifterne betales, hvis han skal sejle OL igen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Det er ikke nok for Jonas Warrer, at udgifterne betales, hvis han skal sejle OL igen. Foto: Troels Lykke

49er-duo forlanger cool cash for at sejle

Jonas Warrer og Martin Kirketerp kræver løn, hvis de igen skal repræsentere Danmark ved OL. Se hvad elitechef Staal og Team Danmark siger.

Af Troels Lykke |

Uden løn - ingen OL-deltagelse. Løn er et krav fra de succesrige danske OL-sejlere og medaljetagere fra Qingdao 2008, hvis de igen skal rigge sejlene og indlede en OL-kampagne med fokus på London 2012, skriver spn.dk, et site under jp.dk

Det siger både 49'er-parret Jonas Warrer og Martin Kirketerp, som vandt OL-guld, og finnjollesejleren Jonas Høegh-Christensen. Men hvor skal pengene komme fra? Dansk Sejlunion vil have flere penge, hvis OL-sejlerne skal i søen igen, mens Team Danmark siger, at forbundet må omprioritere.

»Hvis Jonas Høgh-Christensen skal ud at sejle igen, koster det penge. Det samme er gældende med Martin Kirketerp og Jonas Warrer. Så skal man have flere penge end det nuværende budget. Ellers bliver vi nødt til at spare på talentudviklingen. I øjeblikket balancerer vi på en knivsæg for ikke at skære i talentarbejdet,« siger elitechef i Dansk Sejlunion, Michael Staal til spn.dk

Team Danmark har ikke ekstra penge 

Men Team Danmark (TD) kan ikke levere de penge.

»Så skal der som udgangspunkt foretages en omprioritering af midlerne i sejlunionen,« siger direktør i TD, Michael Andersen.

Dansk Sejlunion og Team Danmark kender sejlernes krav, og derfor er der udarbejdet et økonomisk oplæg, som sejlerne skal diskutere med forbundet og Team Danmark på et møde senere på måneden. Finnjollesejleren Jonas Høegh-Christensen har set oplægget, og han er ikke imponeret, mens Jonas Warrer og Martin Kirketerp i 49'eren endnu ikke har set noget økonomisk oplæg.

Warrer: Det handler om prioritering

»Vi skal have en løn. Det er ingen hemmelighed. Men økonomien vil jeg gerne vente med at kommentere til efter mødet,« siger Jonas Warrer.

Siden 49'eren indledte forberedelserne til OL i Kina 2008, har han fået familie og barn, og derfor kan han ikke leve under de samme vilkår som ved det seneste OL.

»Det er ikke fordi, vi skal have guld og grønne skove. Men vi skal have en vis løn, så vores tilværelse kan hænge sammen. Det er spørgsmålet, om Dansk Sejlunion vil prioritere det, eller om det overhovedet er muligt? Eller om man vil køre det, som vi gjorde op mod OL i 2008, da vi bare fik udgifterne betalt. Vi fik ingen løn for det dengang,« siger 49'er-sejleren til spn.dk.

Kilde. spn.dk

content-loader
content-loader
content-loader