Gå til hoved-indhold
En af de uheldige både, der knækkede masten. Foto: Niels Kjeldsen, PantaeniusKapsejlads
For Kim Aagaard, i fandango 32éren ”Fandango” sluttede det hele inden det begyndte. Kort før starten brækkede de masten, og måtte derefter slæbes i land. Foto: Niels Kjeldsen, Pantaenius

Kapsejlads var på eget ansvar

Stævneleder Per Asmussen fra Århus sejlklub kommenterer weekendens sejladser i AFI Marine Two Star Race.

Af katrine bertelsen |

Weekendens AFI Marine Two Star Race medførte en del havarier, og mange både valgte at udgå. To både sejlede masten overbord, den ene lige før starten. Poul Keller og Finn Lund i deres Norlin 34 måtte have assistance udefra, idet deres genakker snoede sig  fast omkring forstaget, så de ikke kunne sætte forsejlet, og krydse ind til Ballen på Samsø.

Man er ikke alene

Stævneleder Per Asmussen fra Århus Sejlklub siger til minbaad.dk.

”Vi valgte at sende sejlerne på vandet, fordi det er besætningens egen beslutning, at kapsejle. Vi havde to følgebåde og dommerskibet på vandet til at redde havaristerne, og derudover er det altid mere betryggende, at der ligger 50 andre både derude også. Man er ikke alene."

"Sjælland Rundt er før blevet startet i 30 m/s, så det er besætningens eget ansvar om de vil kapsejle eller ej,” slutter Per Asmussen

Besætningen består af to personer, og kun 57 både gennemførte begge sejladsens etaper. Mål- og startfartøjerne var bemandet med de erfarne baneledere, Børge Dammand og Erik Bach Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader