Gå til hoved-indhold
Med en stor askesky hængende i luftrummet over Danmark, overvejer Flyvertaktisk kommando om flyvning med redningshelikoptere skal indstillesKort Nyt
Foto: Lars Jensen

Sejlere pas på - måske ingen redningshelikopter

De danske redningshelikoptere, der blandt andet hjælper nødstedte til søs, kan foreløbig stadig gå i luften. Men spørgsmålet er, hvor længe på grund af askesky.

 

Af Troels Lykke |

Med en stor askesky hængende i luftrummet over Danmark, overvejer Flyvertaktisk kommando om flyvning med redningshelikoptere skal indstilles, skriver dr.dk

AL flyvning indstilles måske
- Hvis der er fare for vores personales liv eller materiel skade, bliver vi nødt til at indstille flyvningen, siger Lars Skjoldan, kommunikationsmedarbejder ved Flyvertaktisk Kommando, til TV2 Østjylland.

De folk, der overvejer en tur på søen, bør tjekke Flyvertaktisk Kommandos hjemmeside inden, de drager til søs, opfordrer han.

Lægeambulancer flyver endnu
Redningshelikopterne i Roskilde, Aalborg og Skrydstrup står ikke kun for redningsaktioner til havs, men overflytter også patienter mellem sygehusene - herunder syge folk, der skal flyves fra øerne ind til hospitalet.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader