Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Grand Soleil klar til Marselisborg

ReeseMarin viser Grand Soleil 43 OT, model 2011 i Marselisborgs Flydende Fritid til august. Reese forhandlede et år før kontrakt gik hjem.

 

Af Troels Lykke |

Henrik Reese, der i 40 år har handlet med både, har nu med sit firma ReeseMarin på Aabenraa Lystbådehavn, indgået samarbejde med Grand Soleil, der har bygget et helt nyt værft i det nordlige Italien.

Et helt år forhandlede Henrik Reese med et italienske værft, hvorefter han fik de betingelser, der gjorde han sagde ja til importen, der udover Danmark også tæller levering af både til Færøerne, Island og Grønland.

"De italienske både vil blive markedsført som ”kræs til kendere” der ønsker en sejlbåd i luksusklassen, som distancerer sig inden for design såvel kvalitet. Grand Soleil er derfor et ’must’ til sejleren, der vægter det unikke, som man ikke møder i hver havn. Jeg kalder det en italiensk Swan, for Grand Soleil er bygget mere til kundens ønsker end andre store værfter kan gøre det," lyder det fra Henrik Reese.

Han slår samtidig fast, at bådens kvalitet betyder, at der er færre reklamationer for kunderne.

Det Italienske sejlbådsprogram strækker sig fra 37 til 56 fod. Grand Soleil 46 blev kåret som ”Årets båd i Europa 2010”.

Men det bliver en Grand Soleil 43 OT, model 2011, som ReeseMarin får hjem til Danmark. Båden skal udstilles i august på den flydende bådudstilling i Marselisborg. Båden koster standard 2,28 mio. kroner, men vil du have ekstra luksus om bord kommer prisen på over 3,5 mio. kroner.

”Men så bliver det også med kulfibermast, teakdæk og North Sails 3DL-sejl. Båden bliver fræk at se på, når vi udstiller den i Århus,” siger Henrik Reese til JyskeVestkysten.

Det bliver den 23-årige Kasper Reese, der skal stå for kontakten til det italienske værft. Det er planen, at netop Henrik Reese’s søn, Kasper Reese, en dag skal overtage ReeseMarin, hvor der i dag er fem ansatte.

I firmaet er også Henriks kone, Yrsa, ansat.

ReeseMarin tager brugte både i bytte ved køb af en ny Grand Soleil, i forvejen har firmaet 50 brugte både i deres handel. I forvejen importerer Aabenraa-firmaet de finske motorbåde Targa og de norske motorbåde Marex.

www.reesemarin.dk/nc/grand-soleil.html

content-loader
content-loader
content-loader