Gå til hoved-indhold
Ynglinge på Arresø til Altraplan CupKapsejlads
Selvom DEN 135 var med i toppen, sendte en tyvstart dem ned i rækkerne og de måtte indkassere 14 sure points i stedet for en prik. Foto: Jacob Schäffer

Ynglinge på Arresø: Tæt på fiasko

Weekendens Altraplan Cup på Arresø endte med super sejlvejr, og der blev gennemført fire sejladser. Stævnet var tæt på økonomisk fiasko.

Af katrine bertelsen |

Efter en trist lørdag, hvor det bolsjestribede udsættelsesflag blafrede i den stærke vind hele dagen, skød dommer Bo Reker Andersen, Arresø Sejlklub, starten af til første sejlads få minutter over 9 søndag, hvor vinden omsider makkede ret og gav helt fantastiske forhold til søndagens fire sejladser.

”Vi gik og bed negle af frygt for total fiasko”, siger Jacob Schäffer, fra juniorafdelingen i Arresø Sejlklub.
”Det var et prestigeprojekt for os at løfte stævnet igennem til succes, og det ville simpelthen være for ærgerligt, hvis vejret skulle blive årsag til, at det faldt på gulvet."

Favoritterne vandt

Jørgen Rings favoritter endte med een undtagelse med topplaceringer. Hellerupbåden med Lukas Lier, Emil Max Møller og Konrad Floryan, der også var tippet til en god placering, endte på en 6.plads. Minbaad.dk mødte besætningen efter stævnet.

Emil Max Møller siger. ”Vi lavede nogle dumme ting, bl.a. en tyvstart, der sendte os ned på en elendig placering. Ærgerligt!”

Få tilmeldte

Der var kun tilmeldt 13 både, og det er desværre en tendens i klassen, der har svært ved at samle nok både til stævnerne.

”Vi havde ventet et langt større antal tilmeldinger til stævnet end vi fik, og ville faktisk være endt med et drønende underskud i juniorkassen hvis ikke vi i sidste øjeblik var så heldige at finde sponsorstøtte." siger Jacob Schäffer.

Gode sponsorer

"Sponsorernes hjælp har virkelig gjort en stor forskel for os.“
Siger Jacob Schäffer og fortsætter “Kapsejladsarrangementer kræver enorm forældreopbakning, så det er dejligt at vi både under forberedelse og afvikling af dette stævne har kunnet mobilisere så mange kræfter i forældrekredsen."

Vindere af Altraplan Cup på Arresø blev:

  1. DEN 202 med Anders Gotschalk, Jonas Nittegaard og Henrik Brendstrup
  2. DEN 111 med Jørgen Ring, Benjamin de Leuw og Amalie Hallager
  3. DEN 191 med Frederik Zafiryadis, Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl

Stævnet var sponseret af Altraplan, Bådmagasinet og Sailing Denmark.

content-loader
content-loader
content-loader