Gå til hoved-indhold
Waverunner mens det hele var roligere til søs. Foto: Waverunner.dkTur
Waverunner mens det hele var roligere til søs. Foto: Waverunner.dk

Danske sejlere reddet i Atlanten

Henrik Elmer og to mand på en 52 fods båd er efter to mareridtsdøgn på oprørt hav reddet om bord på en bugserbåd fra den amerikanske redningstjeneste.

 

Af Troels Lykke |

"Vi har fået at vide, at de nu er kommet over på et undsætningsfartøj, og det er vi allesammen meget glade for," siger sejlers lillebror Hans Elmer til bt.dk.

Den lille danske sejlbåd Waverunner kom i store vanskeligheder ud for Newfoundland i Canada, da en orkanagtig storm kom så pludselig, at besætningen ikke nåede at få sejlet ned, før det blev flået i stykker.

Stormen ødelagde også motoren, og siden har skibet drevet rundt på Atlanten med ti meter høje bølger som tro følgesvend.

Wawerunner skulle sejles hjem til Danmark fra Caribien - en tur, som Henrik Elmer har sejlet mere end 20 gange, men denne gang kom en storm på tværs.

www.waverunner.dk

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites