Gå til hoved-indhold
16-årig jordomsejlerTur
Her ses Jessica Watson under et tidligere forsøg i 2009, hvor hun mødte et skib, mens hun sov.

Nonstop jorden rundt gik godt - denne gang

Den australske teenager Jessica Watson blev hyldet af tusindvis af mennesker efter singlesejlads rundt om jorden. I september 2009 sejlede hun dog ind i et 225.000 ton skib og knækkede masten.

Af Troels Lykke |

16-årige Jessica Watson lagde lørdag til kaj i Sydney i Australien efter at have sejret jorden rundt på egen hånd i syv måneder.

Den eventyrlystne australier nåede dermed sit mål om at blive den yngste solosejler, der uden hjælp har sejlet rundt om jorden non-stop, skriver avisen.dk

Jessica Watson stævnede ud fra Sydney i Australien den 18. oktober sidste år i hendes båd "Ella's Pink Lady".

Og lørdag blev hun mødt af familie, venner og Australiens premierminister Kevin Rudd på havnen i Sydney. Kritikere har peget på, at turen var for farlig for så ung en person, men Jessica Watson klarede udfordringen.

Under jordomsejlingen måtte den 16-årige australier ikke fortøjre sin båd til en anden båd eller gå i havn. Jessica har under hele turen blogget med sine fans.

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites