Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Peter Lang scorede point ved VM på Bahamas med en 9. plads.Kapsejlads
Allan Nørregaard og Peter Lang scorede point ved VM på Bahamas med en 9. plads.

Elitechef efter 49er-VM: Vi når målene i 2010

Årets første sejlads i 49er-VM giver 3 medalje point til Team Danmark. Det er lovende, fortæller Michael Staal på sin blog.

 

Af Troels Lykke |

Michael Staal, elitechef i Dansk Sejlunion, skriver på sejlsport.dk:

49er landsholdet deltog ved årets første VM for olympiske bådklasser, som blev afviklet på Bahamas først i januar.

Med 5 både i feltet satte Danmark et massivt aftryk på mesterskabet, ikke mindst fordi Allan Nørregård/Peter Lang placerede sig på en flot, flot 9. plads.

Målet for holdet var en top 10 placering, så vi er allerede på sporet til at opnå vores samlede sæsonmål for sejlerlandsholdet.

I 2010 er vores samlede mål 2 EM og 1 VM medalje samt yderligere 2 top 10 placeringer til både EM og VM. I de seneste 5 år har vi nået de sportslige mål 4 gange ud af 5, og jeg er optimistisk med hensyn til, at landsholdet igen i 2010 når målene.

Omkring 49er er jeg også meget, meget glad for, at det lykkedes brødrene Toft at vise deres talent med en slutplacering som nr 18 i det stærkt besatte VM felt på Bahamas.

Glad hvis Jonas og Martin er på hold igen

Vi har stadig et stærkt og bredt 49er hold, og jeg vil blive glad, hvis Jonas og Martin også melder sig på holdet igen.

Der har været lidt forvirring om, hvilke placeringskrav Team Danmark stiller til det danske sejlerlandshold. Vores aftalte målsætninger med Team Danmark er top 10 placeringer ved VM og EM.

I sejlsport er det jo sådan, at 10 både stiller op i medalrace ved EM/VM, modsat idrætsgrene der arbejder med 1/8 finaler, ¼ finaler, semifinaler og finaler.

TD måles på medaljepoint

Team Danmark bliver målt på ”medaljepoint” af Kulturministeriet, som kun gives for placeringerne 1-8, men disse points udregnes for nationer – dvs. at vores sejlere skal placere Danmark inden for de 8 bedste nationer, for at give Kulturministerie-points.

Da Allan og Peter havde 4 engelske besætninger foran sig ved VM på Bahamas, så er vi faktisk 6. bedste nation og indkasserer 3 medaljepoint til Team Danmark, skriver Michael Staal på sin blog.

content-loader
content-loader
content-loader