Gå til hoved-indhold
Dansk Sejlunions budget er stort, men det er langtfra sejlerne der betaler festen. Illustration: Katrine BertelsenSejlklubber
Dansk Sejlunions budget er stort, men det er langtfra sejlerne der betaler festen. Illustration: Katrine Bertelsen

Fra 80 kr til 600 kr

Vores kloge venner på Bayarea.dk har sat sig for, at lære Dansk Sejlunion bedre at kende. Hvad er Dansk Sejlunion egentlig for en størrelse? Hvad er størrelsen, og hvad betaler vi til? Det er et højest overraskende resultat, de når frem til.

Af katrine bertelsen |

Bayarea skriver:

Under nogle samtaler med endda meget aktive sejlere, syntes vi at kunne spore en, om ikke statistisk sikker tendens, så ihvertfald indikationer af hvad vi vil tillade os at kalde "uhensigtsmæssig uvidenhed".

Uhensigtsmæssig, fordi vi – alle medlemmerne – nemt kommer til at diskutere Sejlunionens gøren og laden på et helt forkert grundlag”, skriver bayarea.dk hvorefter de kaster sig over analysen: 

Vi har givet os i kast med at tolke lidt på oplysninger og tal i Sejlunionens regnskab, og vi har forsøgt at opstille et simpelt regnestykke for hver af hovedaktivitetsområderne i unionen.

Det er et farligt regnestykke at lave, og der er sikkert gode grunde til at Sejlunionen ikke selv gør et stort nummer ud af at præsentere den slags.

For dels så er det jo med penge som det er med badevandet; når først det kolde og varme vand er blandet i karret er det svært at se, hvilken hane det kom fra.

Dels er regnskabsvæsen langt fra en præcis videnskab, og den nødvendige brug af skøn og fordelinger åbner for visse “muligheder” ved udarbejdelsen af regnskaberne.

Læs den fulde analyse, læs interview med sejlunionens kasserer Jørgen Mellerup og se graferne på: www.bayarea.dk

content-loader
content-loader
content-loader