Gå til hoved-indhold
Simon Chalk splejser tovværk på den noget forkomne båd. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Simon Chalk splejser tovværk på den noget forkomne båd. Foto: Troels Lykke

Simon Chalk nåede ikke at blive klar til Velux 5

For få penge er årsagen til at den 37-årige brite Simon Chalk ikke blev klar med sin Open 60er, der lignede et vrag, da vi var om bord i La Rochelle. Starten går i morgen i Velux 5 Oceans.

Af Troels Lykke, la rochelle |

Simon Chalk sad og splejsede tovværk sammen, det så rigtigt flot ud, modsat hans smalle Open 60er i en version 1. Jeg ville nødig sejle rundt i den slæde, men det kommer Simon heller ikke til, fortalte han til minbaad.dk.

”Jeg nåede ikke at blive klar, men jeg tog herned alligevel for at tage chancen og for at hjælpe andre sejlere,” siger Simon Chalk, der smilede let og måske er manden trods alt lettet over at han ikke skal ud i sin gule båd.

Men båden ligger i La Rochelle sammen med de andre mere tjekkede Open 60ere, hvor fire af fem, ifølge vores oplysninger, har svingkøl og det havde Simon Chalks båd heller ikke.

Et budget for sejle Velux 5 Oceans ligger på omkring fire-fem mio. kroner, mener sejladsens leder Sir Robin Knox-Johnston, heraf udgør båden alene en udgift på omkring halvanden mio. kroner for en brugt Open 60er.

En belgisk sejler vi talte med i går fortalte imidlertid, at hans budget for båd og det hele kun ligger på omkring 1,5 mio. kroner.

Den danske sejler Ole Larsen, som normalt sejler på en X-41 i Århus, er også hernede, han så gerne at kunne skaffe fire mio. kroner til båd og udstyr m.m. og derefter en mio. kroner om året frem til næste start i 2014, hvor han i det år skal skaffe fire mio. kroner.

”80 procent af arbejdet med Velux 5 Oceans eller andre jordomsejlinger ligger i forberedelse og det sværeste er at skaffe en sponsor og komme til startlinjen, fx nåede Simon Chalk ikke at blive klar og man skal også have styr på sikkerhed og have sejlet 2.500 sømil før sejladsen,” siger Sir Robin Knox-Johnston under et interview, hvor minbaad.dk deltog.

Han sejlede selv rundt om verden i 1968 og 69 på 312 dage – NONSTOP. For fire år siden sejlede han også rundt på under 130 dage. Denne gang forventer han at de første er rundt på omkring 125 dage.

Mere følger hernede. I morgen starter fem sejlere og Derek Hatfield fra Canada og amerikaneren Brad van Liew er favoritter, de har før sejlet i Velux 5 Oceans, modsat deres modstandere.

www.velux5oceans.com (meld til virtuel sejlads og vind 10.000 euro)

I dag er cockpittet langt mere lukket end på denne gamle Open 60er.

Ole Larsen, måske kommende jordomsejler, fik gode råd af Sir Robin Knox-Johnston i baggrunden. Det var Børsens Erik Svarre, der satte mødet op, hvor minbaad.dk også deltog.

content-loader
content-loader
content-loader