Gå til hoved-indhold
Båden vejer over 18 ton, men var relativ let på rattet. Med diverse udstyr kommer prisen i alt op på 3,3 mio. kroner. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Båden vejer over 18 ton, men var relativ let på rattet. Med diverse udstyr kommer prisen i alt op på 3,3 mio. kroner. Foto: Troels Lykke

Hanse 545: Meget båd for 2,6 mio. kroner

Hanse havde største sejlbåd under Århus Flydende Fritid. Vi nåede at sejle den flotte dame, der også stod på grund i havnen.

Af Troels Lykke |

Den 16 meter lange mindre superyacht på 18,7 ton stod til tider godt på grund i Marselisborg Havn.

Den tyske båd stikker 2,8 meter. Hanse 545 fås imidlertid også med en lavere køl på kun 2,43, der egner sig bedre til de danske havne med smult vand.

Politiken og minbaad.dk har allerede været om bord på den enorme sejlbåd, der var den største under udstillingen. Faktisk var vi med ude og sejle over 8 knob på kryds. Mere om det senere.

Det flotte, flade teakdæk er yderst imponerende skue. Cockpittet har plads til mindst otte mand og det samme gør sig gældende nede i kahytten, hvor der findes adskillige kahytter.

Kæmpe kahyt - trods flushdæk

Mest imponerende er salonen i minimalistisk stil, her er der er kæmpe, lodrette sideruder, der gør at man fra de bløde sofaer kan følge havnelivet.

Bådens bredde er på 4,91 og det giver naturligvis oceaner af plads. Bådens størrelse gør, at den kunne let sejle jorden rundt. Indtil videre er der solgt 15 Hanse 545ere, hvor prisen er temmelig konkurrencedygtig.

Køberne er primært i Middelhavet, men den danske importør Bo Hold fra Marineparken.dk tror dog på, at kunne sælge bådtypen til en to til danske kunder.

content-loader
content-loader
content-loader