Gå til hoved-indhold
29ere i Kragenæs sejler i flot stil. Foto: Mogens HansenSejlklubber
29ere i Kragenæs sejler i flot stil. Foto: Mogens Hansen

Klub i Udkantsdanmark kan lave stævner

Kragenæs på Lolland beviste at 157 unge sejlere i 111 både kunne boltre sig i regn og flot natur. Vi taler med stævneleder Stig Knudsen fra Kragenæs Sejlklub, hvor en fjerdedel af medlemmerne hjalp til i Torm Ungdoms Grandprix.

Af Troels Lykke |

Der er fokus på Udkantsdanmark. Husene er faldefærdige, arbejdsløsheden stigende og befolkningen siver ind til de store byer.

Men det billede kan stævneleder Stig Knudsen fra Lollands nordlige klub, ikke genkende.

For 157 sejlere fra Danmark, Tyskland og Polen fik en fin oplevelse kan minbaad.dk berette fra sejlere vi har talt med. Herunder en positiv melding en Hobie Cat-sejler, Martin, fra Horsens.

"Men desværre blev en sejlads aflyst om søndagen, da vinden var for kraftig," siger Martin, der som de andre sejlere oplevede en masse regn i det tre dage lange stævne.

"Stævnet er den måde vi kan markedsføre Lolland og vores klub på, her er masser natur og ikke helt så dårligt, som folk går og tror med trøstesløse og faldefærdige huse. Og i 2018 når Femernbroen kommer, så ligger vi lige i smørhullet mellem Berlin, Hamborg og København," siger Stig Knudsen.

Hjælp fra mange klubber

Baneleder Søren Badstue fra Vallensbæk Sejlklub roser stævnets hjælpere, der var 75 af heraf 50 fra selve Kragenæs, der har 200 medlemmer.

"De 25 andre hjælpere kom fra Næstved, Bandholm, Sakskøbig, Stubbekøbing og Nakskov. Vi hjælper hinanden hernede," siger Stig Knudsen til minbaad.dk

Stig Knudsen havde håbet på 200 sejlere, men der kom dog 130, heraf udgjorde Europajollerne 49 sejlere.

"Vi havde håbet på, at flere ville bruge stævnet, som opvarming til SailXtreme-stævnet i Kerteminde, som Michael Staal (tidligere elitechef, red.) havde foreslået sejlerne det," siger Stig Knudsen.

Foto: Kragenæs Sejlklub

Foto: Mogens Hansen

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader