Gå til hoved-indhold
H-både i Køge BugtKapsejlads
Foto: Morten Hallberg

H-bådsgast faldt over bord i Køge Bugt

Vild VM-udtagelse for H-bådene i går lørdag. Flere kæntrede i op til 17 m/sek. Gast faldt i vandet og lå lidt længe og svømmede rundt. Svenskerne dominerer.

Af Troels Lykke |

Det var den erfarne H-båds-sejler Mads Korsgaard, der tabte en gast oppe ved krydsmærket. Flere af bådene forsøgte at samle gasten op, da Hvidovre Sejlklub Suset i går havde første dag i VM-udtagelse.

"Men det var Mads Korsgaard selv, der samlede sin egen gast, han lå lidt længe i vandet og var forkommen, så mandskabet sejlede hurtigt i havn i de store bølger, så han kunne komme i saunaen," forklarer Jesper Andersen fra sejlklubben syd for København.

Jesper Andersen sejler med Claus Høj Jensen, der er på en fjerdeplads efter lørdagens sejladser.

Bedste foreløbige dansker, på en tredjeplads, er Morten Nielsen fra Roskilde, mens feltet føres af Henrik Edman fra Malmø, mens andenpladsen besættes af landsmanden Gustafsson.

Høj Jensen disket for tyvstart

Seks både blev disket i den første af fire sejladser om lørdagen. En af dem var sejlmageren Claus Høj Jensen, tidligere verdensmester i klassen.

"Der var en kraftig læfordel så vi var mange der var ovre linjen," siger Jesper Andersen til minbaad.dk

En del både kæntrede på læns, hvor der i et pust blev målt 17 m/sek. To både, en fra Hvidovre og en fra Århus, kolliderede i en styrbord-bagbord-situation. Hvidovre båden havde skylden.

30 både, stilling efter fire sejladser:

1. Edman

2. Gustafsson

3. Nielsen

4. Høj-Jensen

content-loader
content-loader
content-loader