Gå til hoved-indhold
Nicanders båtvarv i Lysekil producerer Mini Folkebåden.Kort Nyt
Nicanders båtvarv i Lysekil producerer Mini Folkebåden.

Mini Folkebåd flyder

Mikael Nicander fra Nicanders båtvarv i Lysekil, Sverige, håber på, at bygge 75 Mini Folkebåde det første år. Båden koster 285.000 svenske kroner.

Af Troels Lykke |

Mini Folkbåden er en mindre variant af den klassiske Folkebåd, som kom i starten af 40-tallet. Dengang hed konstruktøren Tord Sundén, ifølge det svenske værfts oplysning.

Ifølge konstruktøren Lars Olsen var det imidlertid hans far Knud Olsen, der lavede linjerne med en norsk konstruktør, der også havde et bud på linjerne, mens Tord Sundén lavede et kompromis mellem den danske og norske konstruktør.

I går var det hans søn Sture Sundén, som sejlede Mini Folkebåden.

"Det var lidt derfor, at jeg konstruerede båden, min far havde sikkert kunne li det her," siger Sture Sundén til Svensk Radio.

Det er Nicanders båtvarv i Lysekil, som producerer båden. Det lille værft på tre personer, håber på at skulle ansætte fire fem personer, da værftet tror på bedre tider.

"Vi sigter på at bygge 75 både inden for et år," siger Mikael Nicander.

Solgte tre ved åbning

Til minbaad.dk, fortæller Christina Nicander, at man på åbningsdagen fik solgt tre både og der kom 70 gæster til fremvisningen af Mini Folkebåden.

"Nu ser vi frem mod bådmessen ELLÖS  " Öppna Varv ", den 27. og 29 august, hvor vi også viser vores Nicander 40 frem," siger Christina.

content-loader
content-loader
content-loader