Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Der er alt for mage informationer på 505-sejlernes hjemmeside. Den er svær.

505-jollens internationale hjemmeside: Svær!

505-jollen er udfordrende. Det er hjemmesiden også!

Af katrine bertelsen |

For at anmelde 505-sejlernes internationale hjemmeside, kommer vi ikke udenom at tale om målgrupper. Og målgruppen for dette site er uden tvivl kun dedikerede 505-sejlere.

For en nysgerrig udenforstående, er det meget indforstået. Det forventes at man på forhånd ved en hel masse, så potentielle 505-sejlere må hellere bruge kontaktsiden, og finde et nummer på en lokal repræsentent eller tage en tur på havnen, for at få noget at vide.

Forsiden: For mange informationer

Forsiden er for så vidt ok med flot topbanner, der fortæller at her er der gang i den. Men der er simpelthen for mange oplysninger på forsiden, og de er ikke prioriterede, pånær en stor blå kasse hvorfra der linkes til de vigtigste store stævner. Jeg bliver helt overvældet.

En lille mærkværdighed er, at klikker man på fanebladet ”events/ upcoming events” får man nogle kort over verden, man kan klikke på. Jeg klikker på Europa, da jeg ved, at der er VM i Danmark i år.
Men øh.... Fire franske stævner? Hvor dælen er VM blevet af?

Det kan ikke understreges for mange gange, hvor vigtigt det er at prioritere, for at lette adgangen for brugerne. Om jeg så er tilfældig forbipasserende eller garvet 505-sejler, så hjælp mig dog!

Ekstrabladet

Uden at sammenligne i øvrigt, er Ekstrabladet.dk et glimrende eksempel på god prioritering. Der er en hulens masse stof, men det er prioriteret i kasser med emner, så man nemt kan finde det område, man er interesseret i. Og hver kasse indeholder ikke mere end man kan overskue. www.eb.dk

Browserproblemer

Vi er mange, der i tidens løb har brokket os over, at Microsofts Internet Explorer ikke overholdt de vedtagne standarder for kodning af hjemmesider. Det har resulteret i, at mange designer kun til Explorer. Det er ved at blive et stort problem, da flere og flere bruger Firefox, Chrome eller Mac-brugere med Safari. Således også på 505-siden, hvor den store blå kasses informationer om fx VM ikke dukker op i Chrome og Safari. Og det er lidt surt, for det er her det vigtigste står.

De vigtigste informationer forsvinder i Chrome og Safari.

Udseende

Siden er pæn, men lidt konservativ. God detalje er, at man ved at klikke på sit nationsflag kommer til den nationale afdeling, og farverne pepper siden lidt op. Farver kunne i øvrigt bruges til friske siden lidt op, og til at prioritere oplysningerne.

indhold

Jeg er tæt på at opgive. Der er for meget og jeg ved ikke, hvad der er vigtigt. Nu er jeg ikke 505-sejler, men kender da et par stykker der er. Jeg leder efter nogle beretninger fra stævner, så jeg kan få en idé om, hvad de er for nogen. Men der er ikke rigtig noget, kun kortfattede pressemeddelelser. Måske er sejlerne så seriøse, så der ikke er tid til beretninger?

Ret skal være ret. Det er en hjemmeside for en international klasseforening, så der er selvfølgelig en masse klasserelaterede ting og regler. Det skal der være.

Så nu tager jeg anden kasket på: Jeg skal lave et stævne for 505 og skal finde klassereglerne: Det er kun via søgefeltet jeg kan finde dem.
Rangliste... Jeg kan ikke finde den. Øv. Så det fungerede ikke helt optimalt heller.

Konklusion

Hjemmesiden er meget ambitiøs, men lidt vaklende. Noget er fint, andet mindre godt. Men hvis der skal gøres noget her, så vil jeg anbefale, at der prioriteres lidt i det. Så det der er vigtigt, er let at finde, og alt det andet har lavere/anden prioritet. Igen... Allier jer med god grafiker og en webkommunikatør/-arkitekt for at få lidt hjælp til at prioritere indholdet.

Jeg vil give fire sejlbåde til http://www.int505.org/

PS: 505-klubbens danske hjemmeside er ikke noget at skrive hjem om, men et godt råd til den kunne være, at holde den danske hjemmeside opdateret, med danske nyheder/info, så lokale interesserede kan få noget at vide.

Se den internationale hjemmeside her www.int505.dk/

og den danske her www.int505.dk

content-loader
content-loader
content-loader