Gå til hoved-indhold
Vi testede Greenline 33 ved Kronborg. Læs testen i BådNyt senere. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Vi testede Greenline 33 ved Kronborg. Læs testen i BådNyt senere. Foto: Troels Lykke

Floor solgte i Helsingør - Se Greenline-video

Der røg fx en ny Bavaria 32. Vi var med og teste ny Greenline 33, der var herlig lydløs at sejle med el-motor, men stærkt gik det ikke.

Af Troels Lykke |

vidDet var en kold weekend at Floor Marine i Egå havde valgt at holde udstilling i Helsingør.

"Men der kom folk på havnen og vi fik vist vores nye modeller frem og der blev også solgt både," siger Michael Floor til minbaad.dk

Lige efter udstillingen var slut tog vi på vandet for at teste den mest besøgte motorbåd på Både i Bella, Greenline 33 fra Slovenien.

Læs mere senere om båden på www.minmotorbaad.dk og mere fyldestgørende i BådNyt.

Vi kan dog afsløre at Greenline 33 kun kunne sejle lidt over fire knob på el-motor, men hvor var det befriende bare at flyde afsted, som var det en lydløs sejlbåd. Det kan man gøre i tre timer, før båden atter skal oplades via soltaget med solceller.

Da vi slog dieselmotoren til var topfarten lige under 15 knob. Styringen var lidt stram, men det bliver der rettet op på, oplyser Michael Floor før han kørte hjem til Egå.

Greenline 33 med soltag og el-motormodel koster lidt over 1,3 mio. kr.

Michael Floor viser her hvor let det var at skifte fra diesel- til el-motor.

Motorbåden har et undervandsskrog der minder meget om en sejlbåds. Der er solgt en Greenline 33 i Danmark, men op mod 100 i hele Europa.

Den nye Bavaria 45 var i Helsingør. Vi tester den på Mallorca til maj - hvis vi kan flyve derned til den tid uden aske i luften.

Bavaria 45 er tegnet af Farr Yacht Design. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader