Gå til hoved-indhold
Det kan se så uskyldigt ud i solskin. Men vejret er ustadigt i sensommeren, så vejrforholdene kan ændre sig meget hurtigt. At sejle uden vest er meget risikabelt.Tur
Det kan se så uskyldigt ud i solskin. Men vejret er ustadigt i sensommeren, så vejrforholdene kan ændre sig meget hurtigt. At sejle uden vest er meget risikabelt.

Danske lystfiskere uden redningsvest: 4 savnede

En fisketur i Norge uden redningsvest kan have kostet fire mand fra Århus-området livet.

Af katrine bertelsen |

En tur på vandet for seks danske lystfiskere er endt galt: Fire af dem savnes, fordi deres båd kæntrede ud for Mandal i Norge. Det skriver Politiken.dk

Mændene var ved middagstid i går onsdag taget ud fra Sandøy i en lille jolle, som de, ifølge den norske redningstjeneste, havde medbragt fra Danmark. 

Men noget gik galt efter en times sejlads. Motoren satte ud – ifølge en af de to overlevende muligvis fordi den løb tør for benzin – og jollen blev kastet rundt i bølgerne. De blev ramt af en skæv sø, der fik jollen til at kæntre, har en af de overlevende fortalt. 

Mændene havde ikke medbragt redningsveste, da de sejlede ud i deres jolle, en ombygget tysk redningsbåd. 

Efter forliset fik to af danskerne kæmpet sig op på et skær. Den ene besluttede sig for at svømme efter hjælp og nåede efter et par timers svømning fastlandet, hvor han fandt en hytte med en telefon, hvor han kunne alarmere myndighederne. 

De to overlevende meldes at være medtagne, men uskadte. 

De beskrives som unge mænd - alle er i begyndelsen af tyverne, fra Århusområdet. De pårørende er underrettet. 

Stor eftersøgning

Torsdag morgen er en omfattende redningsaktion sat i gang. Det norske redningsvæsen har sat helikoptere, kystvagtskibe, orlogsfartøjer og politibåde ind i eftersøgningen af de fire mænd, der fortsat savnes. 

Holme og skær skal nu undersøges for at se, om nogle af danskerne har reddet sig  i sikkerhed på klipperne langs kysten, oplyser den norske redningstjeneste.

Kilde: Politiken.dk og Seilas.no

content-loader
content-loader
content-loader