Gå til hoved-indhold
Jørgen Philip-Sørensen ved Velux 5 Oceans i Bilbao i november 2006, hvor han støttede Mike Golding. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Jørgen Philip-Sørensen ved Velux 5 Ocean i Bilbao i november 2006, hvor han støttede Mike Golding, der senere udgik. Foto: Troels Lykke

KDYer Jørgen Philip-Sørensen er død

En af Danmarks største forretningsfolk, Jørgen Philip-Sørensen, døde mandag, 71 år gammel, i sit hjem i England. KDY-direktør Lorenzen: "Han var et stort, stort menneske med et lille ego."

 

Af Troels Lykke |

Jørgen Philip-Sørensen er død af længere tids sygdom. Vi mødte ham ved flere lejligheder i Velux 5 Oceans, hvor han gennem sit firma Ecover støttede jordomsejleren Mike Golding.

Jørgen Philip-Sørensen var et venligt menneske, der gik op i sejlsport, var vort klare indtryk.

Morten Lorenzen, direktør for KDY, havde stor glæde af Jørgen Philip-Sørensen, ikke mindst når han støttede den kongelige sejlklub økonomisk i Skagen ved Farr 40 og Drage-stævner, men også ved matchrace-VM i 2006.

"Det er trist at han er gået gort, han var et mangeårigt medlem af KDY. Han støttede især vores aktiviteter i Skagen. Han var glad for at Skagen kom i fokus. Han støttede det med liv og sjæl, men også med penge,"siger Morten Lorenzen til minbaad.dk

Om ham siger Lorenzen videre:

"Han var et stort, stort menneske, der havde hjernen og hjertet det rigtige sted. Han var en rolig mand bag linjerne og med et lille ego."

530.000 ansatte i 10 lande

I dag i berlingske.dk står der:

Det var Jørgen Phillip-Sørensens bedstefar, som i 1901 stiftede det vagtselskab, der siden blev til ISS, og hans far grundlagde senere det, der siden blev til verdensfirmaet Securitas.

I 2000 kunne en glad Jørgen Philip -Sørensen oplyse, at hans "første barn" vagtselskabet Group 4 - fusionerede med pipfuglen alias Falck, som Philip-Sørensen spøgte.

Fusionen mellem Group 4 og Falck betød, at selskabet med det ny navn Group 4 Falck blev verdens næststørste inden for redning og sikring.

Siden er det danske redningskorps Falck udskilt igen, og selskabet har fusioneret en gang mere og hedder i dag Group 4 Securicor og har 530.000 ansatte i over 110 lande.

Personligt var Jørgen Philip -Sørensen med fra starten i de 60 lande - han var til sin død mandag stadig hovedaktionær i selskabet og var indtil 2006 formand.

Velhavende som McCartney

I Storbritannien var Jørgen Philip-Sørensen lige i hælene på Poul McCartney på listen over de allerrigeste.

Jørgen Philip-Sørensen havde bopæl i England, men han tilbragte altid et par måneder om sommeren i Skagen.

Her ejede han flere hoteller i Gl. Skagen, blandt andet Ruths Hotel, skibsværft Danish Yacht, der har specialiseret sig i store lystbåde til rigmænd, og som har været et omdrejningspunkt for erhvervsudvikling og profilering af Skagen, skriver berlingske.dk.

content-loader
content-loader
content-loader