Gå til hoved-indhold
Nilens specielle sejlbåde er brede og ser sødygtige, men langsomme ud. Foto: Troels LykkeTur
Nilens specielle sejlbåde er brede og ser sødygtige, men langsomme ud. Foto: Troels Lykke

Prøv sejlads på Nilen

I denne uge var minbaad.dk på Nilen og se på sejlbåde i Luxor i Egypten, hvor vi oplevede historiens vingesus. Det virkede, bortset fra sandstorm den sidste dag. Se billeder fra Nilen og Det Røde Hav.

Af Troels Lykke |

Meget af Egyptens liv koncentrer sig meget om Nilen, hvor der er frugtbart, faktisk bruger landets borgere kun fire procent af landet, da de øvrige 96 procent består af ufrugtbar ørken.

Det fortalte Sofia fra Spies, som var vores guide til Luxor fra Hurghada ved Det Røde Hav, hvor deres udsendte var på kombineret ferie- og arbejdstur.

Luxor rykker

Nilen gjorde det største indtryk, da der er en stor samling af templer og gravkamre fra det gamle rige, men også det fantastiske Karnak, som er verdens største tempelområde, samt Luxor-templet.

På Nilen sejlede vi i en lille motorbåd, men var også kort om bord på en af Nilens sejlbåde.

Abdul, en sejlguide fortalte  i 35 graders varme, at vi kunne få en sejltur i en time for 50 egyptiske pund, der er omtrent 50 danske kroner. Vi tøvede og pludselig kunne vi sejle i to timer for samme beløb.

Byd halvdelen

Man husler en del i Egpypten, hvor man næsten altid skal byde halvdelen af den pris, man får oplyst i et land, hvor man typisk tjener mellem 500 og 800 kroner om måneden, fortalte Spies.

På Nilen så vi også Agatha Christie's fortrukne hotel, Winter Palace, det var her hun skrev sin berømte roman, "Døden på Nilen".

Kraftig strøm mod nord 

Sejlbådene drev mest nordpå sammen med strømmen, da vinden var svag. Bådene var rummelige og havde et karakteristisk sejl.

Stedet er vældigt romantisk og vi kan klart anbefale en tur på Nilen, både for at se Nilen men også for at sejle i de gamle historiske både.

En firetimers bustur til Nilen fra Hurghada koster 600 kroner, men så får du også opleve det historiske vingesus med et besøg i Kongernes Dal, hvor faraoen Tut Ankh Amon ligger. Vi så den 18-årige faro ligge der, for 100 egyptiske pund ekstra.

Han døde 1323 år før kristus. Tut-Ankh-Amon er bedst kendt, fordi han er den eneste farao, hvis grav (KV62) er blevet fundet i næsten intakt stand.

Turen til et firestjernet hotel til Hurghada med mad og drikke inklusiv koster cirka 7.500 kroner via Spies.

Sandstorm

Glemte i øvrigt at fortælle, at der var vild sandstorm i Hurghada den sidste dag vi havde ved det Røde Hav. Sandstormen ville måske vare to uger og det var temmeligt ubehageligt.

OK-sejler Martin Kay var på grund af sandet tæt på at sande inde, da vejen først skulle ryddes fra vejen ved hotellet, der lå lidt ude i ørkenen.

Agatha Christie's fortrukne hotel, Winter Palace, hvor hun skrev sin berømte roman, "Døden på Nilen".

Muhamed hjalp sin far på motorbåden.

Deres udsendte på Nilen i en motorbåd i 35 graders varme.

Russisk kvinde i det verdensberømte Karnak templet ved Luxor.

Sofia fra Spies fortæller i Karnak templet.

Kvinde hviler sig i ved Det Røde Hav i 35 graders varme i Hurghada,  hvor der er omkring 10.000 turister på besøg i den lille by hver uge. Mange russere foretrækker stedet.

Et fantastisk land, bemærk det grønne ved Nilen, hvor mange af landets over 70 millioner indbyggere holder til.

content-loader
content-loader
content-loader